Matched betting & Nyheter

Bli en bättre fotbollsbettare – hitta de bästa oddsen

Det är ingen hemlighet att de flesta bettare drömmer om att vinna storvinsten. Huvudnyckeln till att bli framgångsrik inom betting är att hitta de bästa oddsen. Detta gör att varje match kan bli hyperintressant samtidigt som du ökar chansen till att pricka in storvinsten. Vi kommer här presentera några av de mest vanliga spelen som spelare gör. Men vi kryddar också dessa med lite mindre vanliga bets. 

Jämför spelbolagen

Spelbolag är olika och har ett varierat utbud och olika typer av odds, dels för att spelbolagen hämtar odds från olika leverantörer. Många svenska spelbolag sätter även sina egna odds. Därför är det en stor fördel att jämföra alternativen i syfte att hitta det bästa. Många vänder sig till utländska bettingsidor i jakt på de högsta oddsen. Hos bästabettingsidorna.se kan du jämföra de bästa bettingsidorna utanför Sveriges gränser.

Bettingsidor utan svensk licens innebär i de allra flesta fall att du kan spela utan BankID. Detta gör bland annat att du inte omfattas av kraven på insättningsgränser och spelpaus. Bettingsidor utan svensk licens låter dig dessutom ta del av större bonusar, vilket gör att dina potentiella vinster kan bli ännu större.

Olika typer av spel

Fotboll är en av världens största sporter vilket gör att det finns ett stort utbud av matcher att spela på. De flesta bettar på vilket lag som vinner matchen, men liksom utbudet av matcher är även utbudet av spel gigantiskt. Hos många bettingsidor finns det idag också ett extremt djup på just fotboll, där man kommer kunna hitta bets långt ner i seriesystemen, både i Sverige men även utomlands. För större möjlighet att vinna stort kan det därför vara en god idé att utforska andra typer av spel än endast matchvinnare. Nedan följer tre typer av spel som kan innebära högre odds. 

Asian lines

Låt säga att FC Barcelona möter bottenlaget SD Eibar i La Liga. Oddsen på att Barcelona ska vinna är troligtvis väldigt låga och därmed knappt värt att spela på. I dessa fall är asian lines ett sätt att höja oddsen.

Asian lines innebär att lagen börjar matchen med ett visst handicap. Du kan till exempel spela på ”FC Barcelona -1.5”. Detta innebär att Barcelona inleder matchen med -1,5 mål vilket gör att de måste vinna med minst två mål för att du ska vinna på ditt spel.

Antal hörnor

Att spela på antalet hörnor i en match kan låta som ett spel som mest handlar om tur, men här premieras skicklighet. Ett favorittippat lag kommer mest sannolikt ha ett stort antal målchanser. Många skott mot mål kräver många räddningar från försvarande lag, därav är det stor chans att bollen ofta går ut till hörna.

Detta är ett över/under-spel och du behöver därför inte betta på det exakta antalet hörnor i matchen. Ju högre eller lägre antal hörnor du bettar på desto högre blir oddsen, vilket gör spelet till ett intressant alternativ.

Målgörare

Detta är ett spel som inte behöver någon närmare förklaring, du bettar helt enkelt på vilken spelare du tror gör mål i en match. Om du bettar på en utpräglad målskytt är oddsen lägre, men om du tror att en mindre känd spelare ska göra mål kan oddsen stiga rejält.

För att höja oddsen på en storspelare som målskytt kan du spela på hur denne gör mål. Görs målet från utanför eller innanför straffområdet? På straffspark? Eller kanske via nick?

Varningar

Ett litet annorlunda spel är spelare som varnas och som är ett spel som inte är så beroende av vilket lag som är bäst. Vanligtvis är man inte så intresserad av vem som tacklas mest och hårdast, men har man bettat på att en spelare ska varnas kan ju det förändra förutsättningarna helt för hur man följer en match. Så vet du att det är en riktig tuffing som ska spela, varför inte betta på att han varnas?!

Noggranna analyser

I betting finns vissa inslag av tur, men till största del handlar det om skicklighet. Innan du spelar är det därför viktigt att genomföra noggranna analyser, både vad gäller ditt val av bettingsida och att pricka in ett spel med högt odds.

Kommentera detta inlägg

Dela gärna med dig av dina tankar om blogginlägget här

Din e-postadress kommer inte publiceras.