Matched betting & Nyheter

Champions League – en spännande turnering för spelaren

Nu drar Champions League-säsongens slutspel äntligen igång. Med andra ord är det dags att sålla agnarna från vetet, och ta reda på vilket lag som är Europas allra bästa. Kommer favoriterna att segra, eller väntar vi oss en ny skräll att gå till historien?

För fansens del innebär turneringen på traditionell manér att de går en spännande tid till mötes. Likaså kliver den som gillar att spela på de stora matcherna in i en minst sagt intressant period. Tänker du själv betta på de hetaste drabbningarna? Då kan du besöka Sveriges bästa sidor med odds och ta reda på vilket spelbolag du vill vända dig åt.

De har oddsen på sin sida

Precis som inför alla sportevent finns det även i det här fallet favoriter gällande vem som kommer att kamma hem det åtråvärda guldet. Bland lagen som slåss i den pågående Champions League-säsongen väljer oddssättarnas föga förvånande Pep Guardiolas Manchester City som slutliga vinnare.

Premier League-klubben har under spanjorens ledning blivit ett taktiskt väldrillat lag som kväver sina motståndare med hög press och dominant bollinnehav. Som klara ledare i ligan har de också fördelen att kunna vila sina viktigaste spelare inför Europamatcherna. 

Men trots sina goda förutsättningar och sitt favoritskap, som de så många gånger haft i turneringen, så har Manchester City hittills inte pallat trycket. Nej, det har ännu inte blivit någon buckla för de himmelsblå. Detta har också oddssättarna med i beräkningen. Bland deras övriga favoriter hittar vi ligakonkurrenten Liverpool som vann Champions League så nyligen som 2019. Likaså den pålitliga tyska maskinen Bayern München som alltid är med och utmanar. 

Under dessa klubbar hittar vi nästa pott med giganter som oddssättarna förväntar tar sig långt. Det rör sig om Real Madrid, där Karim Benzema öser in mål, Paris Saint-Germain med forwardtrion Lionel Messi, Neymar och Kylian Mbappé, samt fjolårsvinnaren Chelsea. För trots att Londonklubben hackar i ligan, så har de vanan att prestera i cuperna.

Lag som kan överraska

Men det är förstås inte garanterat att någon av de största bjässarna vinner turneringen. Under de senaste åren har vi sett Tottenham, Dortmund, Ajax, Atalanta och Atlético Madrid ta sig långt i Champions League. 

Vi ska heller inte utesluta möjligheten att Manchester United hittar giftig form under vårsäsongens upptrappning. På pappret har laget en oerhört stark trupp och spelet har successivt förbättrat sig under deras tillfälliga tränare Ralf Rangnick. 

I dagsläget kan vi givetvis bara spekulera kring vilka som vinner Champions League 2022. För den som ska spela på de avgörande matcherna, gäller det att följa med på vad som händer hos respektive klubb och ta fram det underlag som krävs för att kunna göra så pass kvalificerade gissningar som möjligt.