Swish

Vad är Swish?

Swish är en alltmer populär insättningsmetod som alltfler spelbolag erbjuder och som har blivit ett sätt för spelbolagen att marknadsföra sig på.

Swish: företag

Swish startades i Sverige 2012 och det var då sex stycken banken som gick samman och tog fram detta betalningssätt. I slutet av 2018 hade Swish 6.5 miljoner användare. Med tanke på att det enbart är personer som har ett bankkonto i Sverige som kan använda sig av Swish får man säga att genomslaget med Swish har varit enormt. Med tanke på hur smidigt och snabbt det är med Swish så är det lätt att förstå varför. I och med Swishs framfart så kan faktiskt riktiga pengar vara ett minne blott snart, vilket hintar om hur stort Swish har blivit i Sverige under en ganska så kort period dessutom.

Hur skaffar man Swish?

Swish skaffar du genom att: 

  • Först ladda ner appen från App Store, Windows Store eller Google Play beroende på vilket typ av operativsystem som du använder dig av. Du behöver också ha appen för mobilt bank-ID installerad och konfigurerad. 
  • Du behöver sedan ansluta Swish till ditt bankkonto, vilket du gör via din internetbank. Hos din bank hittar du anvisningarna till hur du gör just detta. De olika bankerna har olika regler och villkor för vad som gäller för Swish hos just den banken. Dessa rgler och villkor kan påverka kostnaden för Swish och vilka beloppsgränser som gäller. Detta kan du enkelt hitta information om hos din bank. Följande banken erbjuder Swish som betalningssätt: Handelsbanken, Nordea, SEB, Skandia, Swedbank, Sparbanken Syd, Länsförsäkringar, Forex Bank, Danske Bank, Ålandsbanken och ICA-banken.
  • Aktiverar Swish gör du sen genom att öppna appen och ansluta den till det telefonnummer som du också registrerade på din bank. 
  • Nu kan du Swisha och ta emot Swish-betalningar!
Swish ikon

Hur funkar Swish?

Swish är ju det minst komplicerade betalningssättet som finns i stort sett. Alla som har fått höra “Du kan Swisha mig bara” vet ju själva hur smidigt detta sätt att sköta en betalning på är. Med Swish-appen kan du skicka och ta emot pengar på ett ögonblick och pengarna kommer direkt in på den ditt konto eller hos den du swishar till. Möjligheten att swisha när du är utomlands finns också förutsatt att du har en internetuppkoppling vilket innebär att det kan tillkomma kostnader för datatrafiken som alltid när du surfar utomlands. Att swisha är också busenkelt och så här gör du:

  1. Öppna Swish-appen i din telefon och skriv in telefonnumret till den du önskar swisha till. Här har du också möjligheten att välja personer som finns i din kontaktlista eller av dina sparade Swish-favoriter.
  2. Fyll i beloppet du önskar swisha samt ett meddelande om du önskar lämnat ett sådant. Du kan också skanna in en QR-kod för att alla uppgifter automatiskt.
  3. Du behöver sedan godkänna betalningen med hjälp av ditt mobila Bank-ID.
  4. Betalningen är nu klar och du får ett meddelande som bekräftar detta i din Swish-app.

 

Swish Support

Swish kan du nå på många olika sätt. Under fliken kontakt på deras hemsida presenteras dessa olika metoder. Du kan exempelvis nå specifika medarbetare på Swish genom att skicka ett mail till dem. Alternativet för privatpersoner är att chatta med personal från Swish på deras Facebook-sida, denna funktion är öppen mellan 8-20 under måndag till fredag. Allra enklast hittar du information och eventuellt svar på dina frågor i deras avsnitt vanliga frågor, här har de samlat hundratals frågor som är vanliga och som dessutom är välsorterade efter ämneskategori, så rekommenderat är att alltid kolla här först om du har en fråga.