Cash Out

Cash out förklaring

Cash out är en funktion som erbjuds av de flesta spelbolagen. Inom betting idag så finns det många olika sätt man kan spela på och som skiljer sig åt från det traditionella spelandet, Cash out är en sån funktion som de flesta spelbolagen numera erbjuder.

Vad är cash out?

Cash out, eller stänga spel som det ibland också kallas, innebär kort att du stänger ditt spel innan matchen eller eventet är avgjort. Cash out kan användas för att dels minska din förlust eller för att säkra din vinst. När du använder dig av cash out så kan du göra det utifrån två scenarion;

  1. Du har spelat på att hemmalaget ska vinna men märker att laget du har spelat på har en riktigt dålig dag. Istället för att gå mot en säker förlust kan du istället minska dina förluster och cash out innan det du befarar inträffar, att bortalaget gör mål och ytterligare minskar dina möjligheter till en vinst.
  2. Du har spelat på hemmalaget som också leder men du känner att bortalaget har tagit över och du känner dig inte trygg med att hemmalaget kommer hålla ledningen matchen ut. Du kan då säkra dina vinster genom att begära en cash out, du vinner då inte lika mycket som du hade gjort om hemmalaget vunnit när matchen var slut. Å andra sidan var du inte säker på att de hade vunnit ändå. 

På samma sätt som det är svårt att inför en match vara säker på att spel går in är det lika svårt att veta om beslutet att göra en cash out är rätt. Men ibland kan förutsättningarna under en match förändras drastiskt vilket kan vara omöjlig att inför en match förutse. I såna lägen kan en cash out vara ett utmärkt alternativ. 

När kan man använda sig av cash out?

Cash out erbjuds både inför och under en match. Till exempel på en kupong med flera matcher som har olika starttider så kan du begära en cash out innan en matchstart på en av matcherna på kupongen och på så sätt få tillbaka en del av din insats. 

När kan man stänga spel?

Spelbolagen kan inte garantera att Cash out funktionen alltid får användas. Ibland blir denna avstängd då oddsen skiftar under tiden du har begärt en cash out tills dess att spelbolagen har hanterat din begäran. Men i regel är cash out funktionen igång och du kan när som helst stänga ditt spel för att säkra dina vinster eller minska dina förluster. 

Automatisk cash out

Automatisk cash out är ytterligare ett sätt som du kan stänga ditt spel. Men här ställer du själv in till värde du önskar få en cash out och om ditt spel når upp till detta värde så kommer spelbolaget göra en automatisk cash out åt dig. Detta kan vara användbart om du exempelvis inte har möjlighet att följa matchen live men ändå önskar säkra potentiella vinster från ditt spel. Hos vissa spelbolag kan du även dela upp ditt spel i olika delar där du säkrar en viss del av din insats samtidigt som du behåller den andra delen av din insats i ditt vanliga spel och som då avslutas först när matchen är avgjord.

 

De allra flesta spelbolagen erbjuder idag Cash Out och du hittar dessa i våra Oddsbonusar

Se alla oddsbonusar

Beräkna ut värdet på din cash out

För att beräkna ut värdet när du begär en cash out så använder du dig av den summan som du hade vunnit om ditt spel hade gått in, alltså om du inte hade använt dig av cash out och du vunnit spelet vid matchens slut. Du tar sedan den summan och delar med det nya oddset. Säg att du lägger 100 kr på att ett lag ska vinna till oddset 3.0, vilket hade gett dig en vinst på 300 kr. Halvvägs in i matchen så leder laget du spelar på med 1-0 och oddset har då sänkts till 1.5. Din vinst blir därmed 150 kr om du väljer att göra en cash out. Genom att använda dig av denna uträkning och tankesätt kan du ju också få ett hum om det nya liveoddset är rimligt eller inte. Samtidigt kan spelbolagen här ta lite extra marginaler för att du vill stänga ditt spel, så se till att om du begär en cash out att du tycker det är till ett rimligt belopp. Annars kanske det är lika bra att ta chansen att vänta tills matchen är avgjord och hoppas på det bästa.

Fördelar och nackdelar med Cash out

Cash out har ju alltså en hel del fördelar men också några nackdelar som vi tänkte sammanfatta delen om Cash out med. 

Fördelar med Cash Out

  • Cash out kan vara bra om du litar på din magkänsla eller om du faktiskt märker att det spel inte går åt rätt håll.
  • Du kanske får kalla fötter och ångrar att du placerade pengar på just detta spel och har hittat ett annat spel som du hellre lägger pengarna på.
  • Din kalkyl stämde inte. Kanske skadar sig en av nyckelspelarna på uppvärmningen eller så drabbas ditt lag av ett tidigt rött kort. Du kan då minimera riskerna och begära en Cash out. 

Nackdelar med Cash out

  • Cash out kan innebära större marginaler för spelbolagen. Värdet anses alltså vara lägre för dig när du begär en cash out. 
  • Det kan förta en del av njutningen att sitta och fundera på om man ska begära en cash out och noggrant följa matchen och oddsen. Ibland kan det ju vara skönt att luta sig tillbaka och bara hoppas på det bästa!