Matched Betting - Guide

Guide till Matched betting

Matched betting guide hos Oddsmatcher lär dig snabbt och enkelt hur du går tillväga för att hämta din första oddsbonus och tjäna dina första matched betting-pengar. Snabbguiden är uppdelad i 6 olika steg och anpassad för alla, oavsett om du är ny inför matched betting eller om du har prövat metoden tidigare.

Tillbaka till Introduktion om Matched Betting

Registrera dig på Betfair

Så registrerar du dig på Betfair

 • Klicka här eller på knappen till höger för att öppna Betfair i en ny flik. Via våra länkar fylls rätt bonuskod i automatiskt.
 • Betfair är en så kallad spelbörs som används som ett verktyg för att göra dina spel riskfria. Här kan du spela på att något INTE ska hända genom att använda funktionen som kallas 'boka'. Mer om detta i senare steg.
 • Om du förlorar ditt första spel på Betfairs spelbörs på minst 450 kronor får du dessutom 450 kronor i återbetalning. Ett riskfritt spel helt enkelt.
 • Sätt in pengar på Betfair. Om du hämtar 888sports bonus kan du som mest behöva 4.000 kr på Betfair (om du spelar till ett snittodds på 2,0). Pengarna du sätter in på Betfair är olåsta och kan när som helst tas ut.

Tips!

Om du känner dig osäker på metoden och inte är redo att sätta in pengar ännu kan du registrera ett konto på Betfair utan att sätta in pengar. Detta ger dig en chans att bekanta dig med hemsidan först.

Till Betfair

Registrera dig hos ett spelbolag och hämta din oddsbonus

Så hämtar du 888sports oddsbonus

 • Registrera ett konto på 888sport här eller på något annan spelbolag som du hittar bland våra Oddsbonusar. Vi kommer att använda 888sports oddsbonus som ett exempel i denna matched betting guide.
 • Välj 888sports insättningsbonus och sätt in 100 kr för att få 500 kr extra. Du har då 600 kr att spela för. Pengarna hos spelbolaget är låsta tills dess att omsättningskravet är mött. 888sports omsättningskrav är 8 gånger bonussumman. Detta innebär att du behöver placera spel för totalt 4.000 kr innan pengarna på kontot är tillgängliga för uttag.

Tips!

Om du känner dig osäker på metoden och vill börja med en lägre summa så kan du istället välja att hämta Bwins bonus och sätta in 100 kr. Då kan du som mest behöva 600 kr på Betfair (om du spelar till ett snittodds på 2,0).

Till Bwin

Notera!

Mer om bonusarnas omsättningskrav och villkor hittar du under “Mer info”-knappen på Oddsbonusar.

Oddsbonusar

Till 888sport

Mer om 888sport

Registrera dig på Oddsmonkey och få tillgång till deras Oddsmatchare

Så här registrerar du dig hos Oddsmonkey

 • För att kunna ta ut dina mottagna bonuspengar, utan att riskera att förlora dina insatta pengar, behöver du hitta rätt match att spela på. För att kunna göra det behöver du ha tillgång till ett verktyg som jämför oddsen hos de olika spelbolagen.
 • Registrera ett premiumkonto hos Oddsmonkey. Oddsmonkey erbjuder marknadens bästa oddsjämförare. Ett medlemskap på Oddsmonkey kostar 17,99 pund i månaden och kan när som helst sägas upp.

Tips!

När du tecknar ett medlemsskap hos Oddsmonkey får du pengarna tillbaka inom 30 dagar om du inte skulle vara nöjd! Du kan också välja att starta ett gratiskonto för att bekanta dig med sidan först.

Till Oddsmonkey

Hitta rätt match att spela på med Oddsmonkeys Oddsmatchare

Så fungerar Oddsmatcharen

Nu är det dags att hitta vilken match du ska placera dina spel på. Du kommer att spela på samma match på både Betfair och på 888sport. Detta kommer att garantera vinst på någon av sidorna. För att hitta den bästa matchen att spela på behöver du ta hjälp av Oddsmonkeys oddsjämförare.

 1. Tryck i vilket spelbolag (Bookmaker) du ska spela på. I det här exemplet väljer vi 888sport, eftersom det är där vi tagit emot en bonus.
 2. Tryck upp filtret och justera det efter önskemål. Rekommenderat filter visas nedan.
 3. Välj att du vill använda Betfair som din spelbörs (Exchange).
 4. Fyll i 1.8 som minimum odds (Back Odds) eftersom 1.8 är minsta tillåtna odds när du ska omsätta 888sports bonus.
 5. Välj inom hur lång tid, matchen du ska spela på, ska starta.
 6. Tillämpa filtret (Apply Filter).
guide till oddsmonkeys oddsmatchare
 • Exemplet nedan visar att du ska spela på Oavgjort (Draw) i matchen mellan Man Utd mot Paris St-G. Du ska förstås spela på utfallet och matchen som visas i toppen på din skärm. Utfallet är oftast en 1:a, ett X eller en 2:a men det kan även vara t.ex. över/under 2,5 mål. Vi fortsätter att använda matchen mellan Man Utd mot Paris St-G som ett exempel för att göra det enklare att förstå.

guide oddsmonkeys oddsmatchare
 1. Matchen du ska spela på. I detta exempel Man Utd mot Paris St-G.
 2. Utfallet av matchen du ska spela på hos spelbolaget. Samma utfall ska du ‘Boka’ (spela mot) på Betfair. I detta exempel ska du spela på Oavgjort (Draw) på 888sport och boka Oavgjort (Draw) på Betfair. Att 'Boka' Oavgjort på Betfair innebär att spel på att det INTE ska bli oavgjort i matchen.
 3. Marknaden du ska spela på. I detta exempel "Match Odds" (Matchresultat på svenska).
 4. Ratingen. Oddsskillnaden mellan Betfair och spelbolaget. Ratingen ska vara så hög som möjligt. Vi rekommenderar över 93%.
 5. Klicka på den lilla blåa infoknappen för att låta en räknare sköta alla uträkningar åt dig.
 6. Spelbolagets odds. I detta exempel 3,65 på 888sport.
 7. Betfairs odds. I detta exempel 3,7.
 8. Den maximala summan pengar som går att spela till oddset som Betfair erbjuder. Hitta en annan match i listan om summan är för liten. (Du kan ändra valutan till kronor under Settings). I detta exempel ska denna siffra vara minst 600 kr, vilken den är.
 • Klicka på den blåa infoknappen för att få upp rutan som visas nedan och få alla uträkningar presenterade för dig.
guide oddsmonkeys calculator
 1. Här hittar du även vilken liga/tävling du ska spela på.
 2. Fyll i hur mycket du ska spela för på spelbolaget. I detta exempel 600 kr.
 3. För svenska kunder tar Betfair ut en kommissionsavgift på 5% (tidigare 6,5%) på alla vinnande spel.
 4. Visar vilken summa du ska ‘Boka’ på Betfair för att få en jämn vinst/förlust på ditt spel. i detta exempel 602,48 kr.
 5. Detta är summan du kommer vinna/förlora på detta spelet. Enligt detta exempel förlorar vi 36,7 kr. Men glöm inte att vi tagit emot en bonus på 500 kr vilket gör att vi efter detta spelet har 463,3 kr (500 kr - 36,7 kr) kvar i vinstpengar. Mer om detta i steg 6!

Tips!

Genom att spela till ett så högt odds som möjligt (gärna över 3,0) ökar du chanserna att förlora ditt spel på spelbolaget och därmed vinna på Betfair - där dina pengar är uttagbara. Du slipper därmed omsätta din bonus och processen går mycket snabbare.

Till Betfair

Oddsmonkey

Placera dina spel på Betfair och på 888sport

Vi går här igenom hur du placerar dina spel på Betfair och på 888sport.

guide 888 sport placera spel
 1. Gå in på 888sport och sök efter din match.
 2. Klicka på utfallet du ska spela på. I detta fallet oavgjort mellan Man Utd mot Paris St-G till oddset 3.65.
 3. Fyll i summan du ska spela för. Om du spelar för hela ditt saldo direkt så går det snabbare och enklare att vinna dina pengar men kräver ett större saldo på Betfair. Om du känner dig osäker kan du givetvis börja med en lägre summa.
 • Gå sedan in på Betfairs spelbörs och leta fram din match via sportmenyn längst till vänster enligt bilden nedan. 
Guide placera spel betfair exchange
 1. Tryck på den rosa knappen (Boka) på det utfallet du ska spela mot. Att Boka Oavgjort innebär att spela på att matchen INTE slutar oavgjort. Man spelar alltså automatiskt på alla andra tillgängliga alternativ. I detta exemplet vinner vi därmed på Betfair om Man Utd vinner eller om Paris St-G vinner. Om matchen slutar oavgjort så förlorar vi vårt spel på Betfair men vinner vårt spel på 888sport. Med andra ord garanterar vi vinst på någon av sidorna.
 2. Fyll i summan som räknaren på Oddsmonkey visade att du skulle Boka på Betfair. I detta exempel 602,48 kr. Notera de små siffrorna under oddset på den rosa bokaknappen du klickat på vid siffra nummer 1. Detta är den maximala summan du kan satsa till just det oddset. I detta exempel kan vi maximalt boka 7.721 kr till oddset 3,7.
 3. Notera din exponering. Detta är summan du riskerar att förlora på Betfair. I detta exempel 1.626,70 kr. Se till att denna summa finns tillgänglig på ditt Betfairkonto. Och var inte orolig! Om du förlorar ditt spel och din exponering på Betfair så vinner du en liknande summa på 888sport!
 •  Placera sedan dina spel på först 888sport och sedan på Betfair. Ibland har spelbolagen ett maxbelopp på hur mycket som går att satsa. Oddsen hos spelbolagen kan dessutom ändras snabbt. För att minimera risken, satsa alltid först på spelbolaget och sedan på Betfair.

Tips!

Du kan lära dig allt du behöver om Betfair och Oddsmonkey i vår Kompletta guide till matched betting.

Komplett Guide

Du har nu tagit det första stora steget mot att tjäna extra pengar hemifrån!

Vad händer när matchen är slut?

 • Alternativ 1: Matchen slutar inte oavgjort, d.v.s. matchen slutar med en 1:a eller en 2:a. Detta innebär att vi förlorar vårt spel och därmed vår insats på 888sport. Samtidigt har vi vunnit vårt spel på Betfair. När man Bokar på Betfair och vinner, dubblar man sin insats. Satsar vi 602,48 kr och vinner vårt spel får vi tillbaka 1.204,96 kr (602,48 kr x 2) oavsett odds vi spelat till.


Förlust på 888sport = vi förlorar vår insats på 600 kr.
Vinst på Betfair = vi vinner vår insats på 602,48 kr minus Betfairs provision på 6,5% = 563,32 kr.
Totalt: -36,68 kr. 

I detta fallet har vi alltså förlorat 600 kr på 888sport och vunnit 563,32 kr på Betfair. Man kan säga att pengarna vi satte in på 888sport plus nästan hela vår bonus har överförts till Betfair – där våra pengar är uttagbara! Vi har därmed spelat hem vår första bonus och tjänat 500 kr (vår bonus) minus 36,68 kr, på endast ett spel! Detta utfallet gynnas vi mest av eftersom vi slipper fullborda hela omsättningskravet för att göra pengarna uttagbara.

 • Alternativ 2: Matchen slutar oavgjort. Detta innebär att vi istället vinner vårt spel på 888sport och förlorar på Betfair. Summan vi förlorar på Betfair är vår exponering. En snarlik summa har vi vunnit på 888sport– förutsatt att oddsskillnaden på våra spel är liten (Hög rating på oddsjämförelsen).


Vinst på 888sport = vi vinner 1.590 kr.
(Insatsen x oddset - insatsen)
Förlust på Betfair = vi förlorar vår exponering på 1.626,70 kr. (Insatsen x oddset - insatsen)
Totalt: -36,70 kr.

Vi har i detta fallet inte förlorat någonting på våra spel. Vi har endast gått miste om 36,70 kr av vår totala bonus på 500 kr. Vi är dessutom ett steg närmare att uppnå omsättningskravet för att kunna plocka ut vår odds bonus. Fortsätt lägg spel på Betfair och 888sport på samma sätt som ditt tidigare spel. Gör detta tills dess att omsättningskravet är mött på 888sport – dina pengar och därmed din bonus blir uttagbar hos 888sport. Eller tills dess att du har förlorat alla dina pengar på 888sport och därmed vunnit liknande summa på Betfair – dina pengar blir uttagbara!

Fortsätt sedan ta emot nästa odds bonus vi listar i Oddsbonusar. Oddsmonkey och Betfair används alltid som verktyg till att göra dina spel riskfria, oavsett vilken sida du tar emot en bonus på.

Tips!

Vi erbjuder dig hjälp via Skype för att du enkelt ska komma igång och tjäna pengar! Så skriv till oss och berätta vad du vill ha hjälp med så bokar vi in dig för en lektion.

Kontakta oss

Oddsbonusar

Du har nu fullföljt vår matched betting Snabbguide och är redo att hämta din första odds bonus.

Registrera dig på Oddsmonkey

Oddsmonkey

Välj en av våra oddsbonusar

Oddsbonusar

Registrera dig på Betfair

Betfair

Börja med 888sports oddsbonus

888sport

Vill du lära dig lite mer innan du börjar?

Läs allt om matched betting

Komplett guide

Läs våra användares vanligaste frågor

FAQ