Matched Betting - Guide

Vad är matched betting?

Matched betting, även kallat bonustrading, är en metod som går ut på att utnyttja oddsbonusar som spelbolagen erbjuder sina kunder. Med hjälp av enkel matematik och ett par verktyg kan man omvandla bonuspengarna man blir erbjuden till riktiga pengar på sitt konto - utan att riskera sina egna pengar.

Introduktion - matched betting

Syftet med matched betting och bonustrading är att omvandla så stor del som möjligt av bonuspengarna till riktiga pengar på sitt bankkonto, utan att riskera att förlora. Det ska alltså inte förväxlas med vanligt spelande där spelbolagen alltid har en fördel gentemot kunden. Metoden kräver inga förkunskaper inom sport eller betting.

Matched betting används av tiotusentals människor i Storbritannien och är en väl beprövad metod som uppmärksammats i media. Vår ambition och förhoppning är att metoden ska sprida sig lika stor i Sverige då vi anser matched betting vara det enklaste sättet att tjäna pengar på hemifrån.

Låter det för bra för att vara sant? Det tyckte vi också när vi först hörde talas om metoden. Nedan följer en kort förklaring av metoden uppdelat i 6 steg. Den är till för att du först ska få en överblick av vad metoden går ut på. När du läst igenom denna introduktion så kan du gå vidare till våra guider som visar med hjälp av bilder hur man går tillväga i praktiken. Därefter kan du sätta igång och tjäna extra pengar hemifrån. Vi lovar att det är värt tiden!

Vad behövs för att börja med Matched Betting?

 • För att registrera dig på spelsidor måste du ha fyllt 18 år.
 • De flesta spelbolag har en regel som innebär att man endast får hämta välkomstbonusen en gång per hushåll, enhet (dator/mobiltelefon) och IP-adress (nätverk). Se därför till att ingen annan i ditt hushåll  eller användare av samma enhet eller IP-adress hämtat samma bonusar.
 • För att ta emot ett spelbolags välkomstbonus får du inte tidigare varit kund hos spelbolaget. De flesta spelbolag tillåter dock att du hämtar en ny välkomstbonus om du inte varit aktiv efter den 1:a januari 2019. Läs mer om den nya spellagen här.
 • För att lyckas med matched betting behöver du ett konto hos Betfair och Oddsmonkey.
 • Registrera ett konto på Betfairs spelbörs här. Du behöver inte göra en insättning ännu.
 • Registrera ett konto hos Oddsmonkey här. Börja med ett gratiskonto så kan du uppgradera till premium om du känner att matched betting är något för dig.

Hur mycket kan man tjäna?

På alla oddsbonusar som lämpar sig för matched betting skriver vi ut en förväntad vinst. Den förväntade vinsten baseras på en del faktorer som du kommer lära dig mer om i guiderna. Eftersom Betfairs spelbörs använd som ett verktyg till att omvandla alla bonuspengar till riktiga pengar så skriver vi på Betfairs bonus ut en total förväntad vinst. Den totala förväntade vinsten är summan av alla andra bonusars förväntade vinst. I vår bonuslista hittar du den totala förväntade vinsten och alla bonusars enskilda förväntade vinst.

 

Är Matched Betting lagligt?

Matched betting är helt lagligt! Det är en väl beprövad metod som används av tusentals personer runt om i världen. Du behöver inte oroa dig över att du bryter mot några svenska lagar. Dina vinster är dessutom helt skattefria då vi endast presenterar spelbolag med svensk spellicens!

Hur fungerar matched betting?

 1. När du registrerar dig som ny kund hos ett spelbolag blir du erbjuden en välkomstbonus. Genom att t.ex sätta in 1.000 kr hos Nordicbet får du totalt 2.000 kr att spela för. I vår bonuslista hittar du alla bonusar som lämpar sig för matched betting.
 2. Bonuspengarna har ett omsättningskrav. Du måste placera spel för en viss summa pengar innan bonuspengarna blir uttagbara. Vanligtvis medför detta en risk att förlora även dina insatta pengar. För att omsätta Nordicbet bonus krävs att du placerar spel för totalt 8.000 kr innan du kan göra ett uttag.
 3. Betfairs spelbörs erbjuder möjligheten att spela på att något inte ska hända. Detta kallas för att ’boka’. Placera dina 2.000 kr på Nordicbet på en viss utgång i en match, t.ex oavgjort i en fotbollsmatch mellan Sverige och England. Spela samtidigt 2.000 kr på Betfairs spelbörs på att det inte blir oavgjort i samma match. Öppna ett konto på Betfairs spelbörs här.
 4. Du har nu spelat på alla olika utgångar av matchen. Om matchen inte slutar oavgjort så vinner du 2.000 kr på Betfair. Man kan säga att din insättning och bonuspengar först över till Betfair där de kan tas ut direkt. Om matchen istället slutar oavgjort så vinner du istället på bonussidan. Då kan du fortsätta placera spel enligt steg 3 tills antingen alla pengar förts över till Betfair eller tills omsättningskravet är uppfyllt på bonussidan - du kan ta ut dina pengar.
 5. Du har nu förvandlat dina låsta bonuspengar till riktiga uttagbara pengar utan att ha riskerat att förlora dina egna insatta pengar. Därefter är det bara att hämta nästa oddsbonus i vår bonuslista och omvandla mer bonuspengar till riktiga pengar.
 6. Med hjälp av Oddsmonkeys oddsjämförare hittar du vilken matcher du bör spela på, där oddset hos spelsidan är snarlikt oddset hos Betfairs spelbörs. På så vis maximerar du din vinst och sparar en massa onödig tid att hitta matcher själv. Registrera dig hos Oddsmonkey här.

"Could I really sit in front of my screen and make money from the bookies for nothing? The answer, to my surprise, was yes."

The Guardian

Läs hela artikeln

"...hundreds of people have been beating them at their own game for years, using a supposedly risk-free method called matched betting."

The Telegraph

Läs hela artikeln

"...as I can now vouch for, it is a completely validated and risk-free method of topping up a woeful bank balance.”

The Huffington Post

Läs hela artikeln

Matched Betting; Snabbguide

Snabbguiden är uppdelad i 6 steg och är anpassad för dig som snabbt vill komma igång. Guiden visar dig hur du går tillväga i praktiken när du hämtar din första bonus och placerar ditt första spel. När du är färdig kan du  läsa den Fulla Guiden som kommer direkt efter Snabbguiden.

Registrera dig på Betfair

Så registrerar du dig på Betfair

 • Klicka här eller på knappen till höger för att öppna Betfair i en ny flik. Via våra länkar fylls rätt bonuskod i automatiskt.
 • Betfair är en så kallad spelbörs som används som ett verktyg för att göra dina spel riskfria. Här kan du spela på att något INTE ska hända genom att använda funktionen som kallas 'boka'. Mer om detta i senare steg.
 • Om du förlorar ditt första spel på Betfairs spelbörs för minst 100 kronor så får du dessutom 100 kr tillbaka. Ett riskfritt spel helt enkelt.
 • Sätt in pengar på Betfair. Hur mycket pengar du behöver på Betfair beror på vilken bonus du hämtar och hur högt odds du spelar på. Om du hämtar t.ex. Nordicbets bonus (används som exempel i denna guide) kan du som mest behöva 8.000 kr på Betfair (om du spelar till ett snittodds på 2,0). Pengarna du sätter in på Betfair är olåsta och kan när som helst tas ut.
Information om Betfairs riskfria spel

Tips!

Om du känner dig osäker på metoden och inte är redo att sätta in pengar ännu kan du registrera ett konto på Betfair utan att sätta in pengar. Detta ger dig en chans att bekanta dig med hemsidan först.

Till Betfair

Registrera dig hos ett spelbolag och hämta din oddsbonus

Så hämtar du Nordicbets oddsbonus

 • Gå till Oddsbonusar och registrera ett nytt konto hos ett av spelbolagen i bonuslistan. Vi kommer att använda Nordicbets oddsbonus som ett exempel i denna matched betting guide.
 • Gå till 'Nyheter' på Nordicbets hemsida och anmäl dig till välkomstbonusen på sport. Sätt in 1.000 kr och hämta sedan bonusen på ditt konto så får du 1.000 kr extra (under 2020 är alla bonusar begränsade till 100 kr men vi använder 1,000 kr bonus som ett räkneexempel). Du har då 2.000 kr att spela för. Pengarna hos spelbolaget är låsta tills dess att omsättningskravet är fullbordat. Nordicbets omsättningskrav är 8 gånger bonussumman. Detta innebär att du behöver placera spel för totalt 8.000 kr innan pengarna på kontot blir tillgängliga för uttag.

Notera!

I Oddsbonuslistan kan du på varje enskild bonus klicka på en 'Mer info'-knapp. På 'Mer info'-sidan hittar du en individuell guide som beskriver hur du går tillväga för att hämta bonusen och maximera din matched betting vinst. Du hittar också bonusens viktigaste regler och villkor.

Till Oddsbonusarna

Till Nordicbet

Mer info Nordicbet

Registrera dig på Oddsmonkey och få tillgång till deras Oddsmatchare

Så här registrerar du dig hos Oddsmonkey

 • För att kunna ta ut dina mottagna bonuspengar, utan att riskera att förlora dina insatta pengar, behöver du hitta rätt matcher att spela på. För att kunna göra det behöver du ha tillgång till ett verktyg som jämför oddsen hos de olika spelbolagen.
 • Registrera ett premiumkonto hos Oddsmonkey. Oddsmonkey erbjuder marknadens bästa oddsjämförare. Ett medlemskap på Oddsmonkey kostar 19,99 pund i månaden och kan när som helst sägas upp.

Tips!

När du tecknar ett medlemsskap hos Oddsmonkey får du pengarna tillbaka inom 30 dagar om du inte skulle vara nöjd! Du kan också välja att starta ett gratiskonto för att bekanta dig med sidan först.

Till Oddsmonkey

Hitta rätt match att spela på med Oddsmonkeys Oddsmatchare

Så fungerar Oddsmatcharen

Nu är det dags att hitta vilken match du ska placera dina spel på. Du kommer att spela på samma match på både Betfair och hos spelbolaget. Detta kommer att garantera vinst på någon av sidorna. För att hitta den bästa matchen att spela på behöver du ta hjälp av Oddsmonkeys oddsjämförare.

 1. Tryck i vilket spelbolag (Bookmaker) du ska spela på. I det här exemplet väljer vi Nordicbet, eftersom det är där vi tagit emot en bonus.
 2. Tryck upp filtret och justera det efter önskemål. Rekommenderat filter visas på bilden nedan.
 3. Välj att du vill använda Betfair som din spelbörs (Exchange).
 4. Fyll i 1.8 som minimum odds (Back Odds) eftersom 1.8 är minsta tillåtna odds när du ska omsätta Nordicbets bonus.
 5. Fyll i £200 (ungefär 2.000 kr) då du ska placera ett spel för 2.000 kr. Oddsjämföraren kommer då bara visa matcher där man kan spela för minst £200 på Betfairs spelbörs.
 6. Välj inom hur lång tid, matchen du ska spela på, ska starta.
 7. Tillämpa filtret (Apply Filter).
Guide till oddsmonkeys oddsmatcher
 • Exemplet nedan visar att du ska spela på Oavgjort (Draw) i matchen mellan Luton och Swansea. Du ska förstås spela på utfallet och matchen som visas i toppen på din skärm. Utfallet är oftast en 1:a, ett X eller en 2:a men det kan även vara t.ex. över/under 2,5 mål. Vi fortsätter att använda matchen mellan Luton och Swansea som ett exempel för att göra det enklare att förstå.

 1. Matchen du ska spela på. I detta exempel Luton mot Swansea.
 2. Utfallet av matchen du ska spela på hos spelbolaget. Samma utfall ska du ‘Boka’ (spela mot) på Betfair. I detta exempel ska du spela på Oavgjort (Draw) på Nordicbet och boka Oavgjort (Draw) på Betfair. Att 'Boka' Oavgjort på Betfair innebär att spela på att det INTE ska bli oavgjort i matchen.
 3. Marknaden du ska spela på. I detta exempel 'Match Odds' (Matchresultat på svenska).
 4. Ratingen. Oddsskillnaden mellan Betfair och spelbolaget. Ratingen ska vara så hög som möjligt. Vi rekommenderar minst 95%.
 5. Klicka på den lilla blåa infoknappen för att låta en räknare sköta alla uträkningar åt dig.
 6. Spelbolagets odds. I detta exempel 3,7 på Nordicbet.
 7. Betfairs odds. I detta exempel 3,7.
 8. Den maximala summan pengar som går att spela till oddset som Betfair erbjuder. Hitta en annan match i listan om summan är för liten. (Du kan ändra valutan till kronor under Settings). I detta exempel ska denna siffra vara minst 2.000 kr, vilken den är.
 • Klicka på den blåa infoknappen (nummer 5 i bilden ovan) för att få upp rutan som visas nedan och få alla uträkningar presenterade för dig.
guide oddsmonkey calculator
 1. Information om matchen du ska spela på.
 2. Välj 'Normal'. 'Freebet SNR' används för andra typer av bonusar, t.ex gratisspel. I den individuella guiden för varje bonus skriver vi vilken typ du ska välja.
 3. Fyll i hur mycket du ska spela för hos spelbolaget. I detta exempel 2.000 kr.
 4. För svenska kunder tar Betfair ut en kommissionsavgift på 5% på alla vinnande spel. (Kommissionen är nu ändrad till 2% men vi använder 5% i detta räkneexempel).
 5. Visar vilken summa du ska ‘Boka’ på Betfair för att få en jämn vinst/förlust på ditt spel. I detta exempel 2.027,40 kr.
 6. Detta är summan du kommer vinna/förlora på detta spelet. I detta exempel förlorar vi 73,98 kr. Men glöm inte att vi tagit emot en bonus på 1.000 kr vilket gör att vi efter detta spelet har 926,02 kr (1.000 kr - 73,98 kr) kvar i vinstpengar. Mer om detta i steg 6!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips!

Genom att spela till ett så högt odds som möjligt (gärna över 3,0) ökar du chanserna att förlora ditt spel hos spelbolaget och därmed vinna på Betfair - där dina pengar är uttagbara. Du slipper därmed omsätta din bonus och processen går mycket snabbare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips!

Du måste inte spela för hela ditt saldo i ett och samma spel. Detta ökar dock dina chanser att vinna mer och gör att metoden går snabbare.  

Till Betfair

Oddsmonkey

Placera dina spel på Betfair och hos spelbolaget

Vi går här igenom hur du placerar dina spel på Betfair och på Nordicbet

Guide nordicbet placera spel
 1. Gå in på Nordicbet och leta upp din match.
 2. Klicka på utfallet du ska spela på. I detta fallet oavgjort mellan Luton och Swansea till oddset 3,7.
 3. Fyll i summan du ska spela för. Om du spelar för hela ditt saldo direkt så går det snabbare och enklare att vinna dina pengar men kräver ett större saldo på Betfair. Om du känner dig osäker kan du givetvis börja med en lägre summa.
 • Gå sedan in på Betfairs spelbörs och leta fram din match via sportmenyn längst till vänster enligt bilden nedan. 
Guide placera spel betfair exchange
 1. Navigera dig fram till matchen och marknaden du ska spela på. I detta exempel matchen mellan Luton och Swansea på marknaden 'Matchresultat' (1X2).
 2. Tryck på den rosa knappen (Boka) på det utfallet du ska spela mot. Att Boka Oavgjort innebär att spela på att matchen INTE slutar oavgjort. Man spelar alltså automatiskt på alla andra tillgängliga alternativ. I detta exemplet vinner vi därmed på Betfair om Luton eller om Swansea vinner. Om matchen slutar oavgjort så förlorar vi vårt spel på Betfair men vinner vårt spel på Nordicbet. Med andra ord garanterar vi vinst på någon av sidorna.
 3. Fyll i summan som räknaren på Oddsmonkey visade att du ska Boka på Betfair. I detta exempel 2027,4 kr. Notera de små siffrorna under oddset på den rosa bokaknappen du klickat på vid siffra nummer 2. Detta är den maximala summan du kan satsa till just det oddset. I detta exempel kan vi maximalt boka 2.782 kr till oddset 3,7. Om siffran är lägre än vad du ska placera i insats så kommer inte hela ditt spel placeras.
 4. Notera din exponering. Detta är summan du riskerar att förlora på Betfair. I detta exempel 5.473,98 kr. Denna summa måste finnas tillgänglig på ditt Betfairkonto. Och var inte orolig! Om du förlorar ditt spel och din exponering på Betfair så vinner du en liknande summa på Nordicbet!
 •  Placera sedan dina spel på först Nordicbet och sedan på Betfair. Ibland har spelbolagen ett maxbelopp på hur mycket som går att satsa. Oddsen hos spelbolagen kan dessutom ändras snabbt. För att minimera risken, satsa alltid först på spelbolaget och sedan på Betfair.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips!

Kontrollera alltid att oddsen stämmer överens med vad Oddsmatcharen visade innan du placerar dina spel. Kontrollera också att du spelar på samma match och val på Betfair och hos spelbolaget.

Du har nu tagit det första stora steget mot att tjäna extra pengar hemifrån!

Vad händer när matchen är slut?

 • Alternativ 1: Matchen slutar inte oavgjort, d.v.s. Luton eller Swansea vinner. Detta innebär att du förlorar ditt spel och därmed din insats på Nordicbet. Samtidigt har du vunnit ditt spel på Betfair. När man Bokar på Betfair och vinner så får du tillbaka din exponering och vinner summan du placerat i insats. Satsar du 2.027,4 kr och vinner spelet så vinner du 2.027,4 kr minus Betfairs exponering på 5%.


Förlust på Nordibet = du förlorar din insats på 2.000 kr.
Vinst på Betfair = du vinner din insats på 2.027,4 kr minus Betfairs provision på 5% = 1.926,03 kr.
Totalt: -73,97 kr. 

I detta fallet har du alltså förlorat 2.000 kr på Nordicbet och vunnit 1.926,03 kr på Betfair. Man kan säga att pengarna du satte in på Nordicbet plus nästan hela din bonus har överförts till Betfair – där dina pengar är uttagbara! Du har därmed spelat hem din första bonus och tjänat 1.000 kr (din bonussumma) minus 73,97 kr = 926,03 kr på endast ett spel! Detta utfallet gynnas du mest av eftersom du slipper fullborda hela omsättningskravet för att göra pengarna uttagbara.

 • Alternativ 2: Matchen slutar oavgjort. Detta innebär att du istället vinner ditt spel på Nordicbet och förlorar på Betfair. Summan du förlorar på Betfair är din exponering. En snarlik summa har du vunnit på Nordicbet.


Vinst på Nordicbet = du vinner 5.400 kr.
(Insatsen x oddset - insatsen)
Förlust på Betfair = du förlorar din exponering på 5.473,98 kr. (Insatsen x oddset - insatsen)
Totalt: -73,98 kr.

Du har i detta fallet endast gått miste om 73,98 kr av din totala bonus på 1.000 kr. Du är dessutom ett steg närmare att uppnå omsättningskravet för att kunna plocka ut din oddsbonus. Enligt detta exempel har du nu 7.400 kr på ditt Nordicbetkonto och behöver placera spel för ytterligare 6.000 kr för att uppnå omsättningskravet på totalt 8.000 kr.

Fortsätt placera spel på Betfair och Nordicbet på samma sätt som ditt tidigare spel, tills dess att du fullbordat omsättningskravet. Enligt detta exempel har du 6.000 kr kvar att omsätta. Du kan självklart dela upp dessa 6.000 kr i flera olika spel. När omsättningskravet är fullbordat hos Nordicbet kan du ta ut dina pengar.

Om du fortsätter placera spel till en Rating hos Oddsmonkey på 96,30% så kommer du fortsätta gå miste om ungefär 74 kr för varje 2.000 kr du spelar för. Detta innebär att, när du fullbordat omsättningskravet (placerat spel för 8.000 kr), så kommer du ha gått miste om 296 kr (74 kr x 4 spel). Din totala vinst blir därmed din bonus på 1.000 kr minus 296 kr = 704 kr.

Fortsätt sedan ta emot nästa oddsbonus vi listar i Oddsbonusar. Oddsmonkey och Betfair används alltid som verktyg till att göra dina spel riskfria, oavsett vilken sida du tar emot en bonus på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips!

Vi erbjuder dig hjälp via Skype för att du enkelt ska komma igång och tjäna pengar! Så skriv till oss och berätta vad du vill ha hjälp med så bokar vi in dig för en lektion.

Kontakta oss

Till Oddsbonusar

Full Guide; Matched Betting Sverige 2023

I denna matched betting guide kommer du lära dig allt du behöver veta om matched betting och bonustrading. När du tagit dig igenom denna guide är tanken att du ska kunna vara igång och tjäna pengar online. Men ta den tid som behövs och läs igenom guiden noga så du förstår vad metoden går ut på innan du sätter igång. 

Flikar som är bra att ha uppe till denna guiden:

Omsättningskrav

De flesta spelbolag erbjuder olika typer av bonusar när du registrerar dig som ny kund. En vanlig typ av bonus kan t.ex vara att du får 1.000 kr i bonus om du sätter in 1.000 kr. Genom att sätta in 1.000 kr får du alltså 2.000 kr att spela för.

Bonusen omfattas nästan alltid av ett omsättningskrav. Ett omsättningskrav innebär att du måste placera spel för en viss summa pengar innan du kan begära ett uttag. Om du t.ex tagit emot 1.000 kr i bonus och omsättningskravet är 6 gånger bonussumman så måste du placera spel för 6.000 kr innan du kan ta ut några pengar.

Omsättningskravet gör, i vanliga fall, att man riskerar att förlora alla sina pengar. Men visst vore det bra om man kunde omsätta sin bonus utan att riskera att förlora sina insatta pengar? Och därmed kunna ta ut sina insatta pengar och en del av bonussumman man tagit emot i ren vinst. Matched betting och Betfairs spelbörs gör detta möjligt.

Så omsätter man bonusen utan att förlora

Föreställ dig att du sätter in 1.000 kr och får 1.000 kr i bonus. Du har då 2.000 kr att spela för och har ”tjänat” 1.000 kr än så länge. Men pengarna är låsta tills du uppnår omsättningskravet och därmed placerat spel för 6.000 kr.

Tänk dig att du nu placerar ett spel för 2.000 kr (din insättning plus bonus) till oddset 4,0 på att Sverige vinner fotbollsmatchen mot England. Vanligtvis riskerar du att förlora din insats på 2.000 kr, om Sverige inte vinner.

Men om du samtidigt, på Betfairs spelbörs, placerar 2.000 kr på att Sverige inte vinner så garanterar du att vinna på antingen bonussidan eller Betfair. Om du förlorar på ena sidan så vinner du på den andra. På så sätt kan du säkra upp ditt spel och omsätta din bonus utan att förlora.

Om Sverige inte vinner (matchen slutar oavgjort eller England vinner) så förlorar du ditt spel för 2.000 kr på bonussidan. Men samtidigt vinner du ditt spel för 2.000 kr på Betfairs spelbörs. På Betfair kan du ta ut dina pengar direkt, utan omsättningskrav. Du har då låst upp din bonus på 1.000 kr och gjort den uttagbar på endast en match!

Om Sverige istället vinner matchen så vinner du ditt spel på bonussidan men förlorar på Betfairs spelbörs. Fortsätt då placera spel på samma sätt, tills pengarna är omsatta på bonussidan eller tills alla pengar finns på Betfair. Ganska smart, eller hur?

För att möjliggöra detta behöver du lära dig mer om två ovärderliga verktyg:

Spelbörsen på Betfair

Spelbörsen på Betfair erbjuder den unika funktionen att spela på att något inte ska inträffa. Detta kallas på spelbörsen för att ’Boka’. Boka-funktionen på Betfairs spelbörs gör det möjligt att omsätta sin bonus utan att riskera att förlora sina insatta pengar.

Betfairs exchange bonus

Hur fungerar spelbörsen?

En spelbörs är en plats där spelare samlas för att placera spel mot varandra istället för mot ett spelbolag. Klicka här för att öppna Betfairs spelbörs i en ny flik. När du öppnat ett konto klickar du enligt bilden nedan för att gå till spelbörsen. Om du inte vill öppna konto ännu kan du klicka på Betfair-loggan uppe i vänstra hörnet.

Backa och Boka på Betfair

På spelbörsen finns två olika alternativ; Backa och Boka. Backa innebär att man placerar ett spel på att något ska inträffa. T.ex: Sverige vinner över England. Wolves mot Tottenham slutar oavgjort. Messi gör första målet i Barcelonas match. Med andra ord, precis som ett vanligt spel hos vilket spelbolag som helst.

Boka däremot, innebär att man spelar på att något inte ska inträffa. T.ex: Sverige vinner inte mot England. Wolves och Tottenham spelar inte oavgjort. Messi gör inte första målet i Barcelonas match.

Hur fungerar boka-spel på Betfair?

Ett boka-spel placeras genom att klicka på någon av de rosa rutorna. Om du t.ex vill boka oavgjort i matchen mellan Wolves och Tottenham så klickar du på den rosa knappen enligt bilden nedan.

De blåa rutorna klickar man på om man vill placera ett backa-spel. Men kom ihåg! När vi använder oss av matched betting så placerar vi endast boka-spel på spelbörsen.

Boka-spel fungerar helt tvärtemot ett vanligt spel. Om du placerar ett vanligt spel för 1.000 kr på att Wolves mot Tottenham slutar oavgjort till 3,6 gånger pengarna så gäller följande:

 • Om matchen slutar oavgjort: Du vinner 2.600 kr. Din utbetalning kommer att vara på 3.600 kr men eftersom 1.000 kr av pengarna du får tillbaka är din insats så innebär det att du vunnit 2.600 kr = ditt saldo har ökat från 1.000 kr till 3.600 kr.
 • Om matchen inte slutar oavgjort (d.v.s om Wolves eller Tottenham vinner): Du förlorar din insats på 1.000 kr.

Om du istället hade valt att, på Betfairs spelbörs, boka oavgjort för 1.000 kr till 3,6 gånger pengarna blir siffrorna det omvända:

 • Om matchen slutar oavgjort: Du förlorar 2.600 kr.
 • Om matchen inte slutar oavgjort: Du vinner 1.000 kr.

Genom att boka oavgjort så kan man säga att du spelar på att matchen inte slutar oavgjort.

När man bokar tar man rollen som spelbolagen i vanliga fall tar. Det innebär att man tar emot andra spelares insatser.

Låt oss säga att Olle vill spela (backa) 1.000 kr på att det blir oavgjort till oddset 3,6. Om du väljer att boka oavgjort till oddset 3,6 för 1.000 kr så tar du emot Olles insats. Om matchen slutar oavgjort så vinner Olle sitt spel. Olle får därmed tillbaka sin insats på 1.000 kr och en vinst på 2.600 kr som betalas av dig.

Om matchen inte slutar oavgjort så vinner du Olles insats. För Olle gäller alltså samma förutsättningar som om han placerade ett spel hos vilket spelbolag som helst. Men i detta fall så är det du som tar emot Olles insats och riskerar att betala ut Olles vinst. Och om Olle förlorar sitt spel så vinner du Olles insats, precis som för ett spelbolag när de tar emot andra spelares insatser. I själva verket vet du dock inte vems insats du tar emot när du placerar ett boka-spel. Siffrorna i bilden nedan visar hur mycket man vinner eller förlorar beroende på hur matchen slutar, om man bokar oavgjort.

När man fyller i sin insats på Betfair så kan man alltid kika på siffrorna, enligt bilden ovan, för att se hur mycket man vinner eller förlorar beroende på hur matchen slutar.

Använd spelbörsen till matched betting

Vi hoppar tillbaka till exemplet där du satte in 1.000 kr och fick 1.000 kr i bonus. Omsättningskravet är 6.000 kr (6x bonussumman). 

Du placerar sedan, på bonussidan, 2.000 kr på att det blir oavgjort mellan Wolves och Tottenham till oddset 3,6.

Samtidigt, på Betfairs spelbörs, bokar du oavgjort i samma match för 2.000 kr till 3,6 gånger pengarna.

Om matchen inte slutar oavgjort (Wolves eller Tottenham vinner) så förlorar du 2.000 kr på sidan du tagit emot din bonus. Samtidigt vinner du 2.000 kr på Betfairs spelbörs.

Ditt saldo på Betfair har alltså ökat med 2.000 kr. Man kan säga att din insättning på 1.000 kr och din bonus på 1.000 kr har överförts från bonussidan till Betfair. På Betfair har pengarna inget omsättningskrav och du kan därmed ta ut din vinst omedelbart. Du har därmed tjänat 1.000 kr på endast en match!

Vad händer om matchen slutar oavgjort? Du har då ökat ditt saldo med 5.200 kr på bonussidan. I bilden nedan visas att utbetalningen är 7.200 kr. Men eftersom 2.000 kr av dessa är din insats så är din vinst 5.200 kr. Ditt saldo har ökat från 2.000 kr innan matchen till 7.200 kr efter matchen.

Samtidigt har du förlorat 5.200 kr på Betfair. Du har alltså vunnit lika mycket på bonussidan som du har förlorat på Betfair. Du är därmed ett steg närmare att uppnå omsättningskravet utan att ha förlorat något på vägen. Din bonus på 1.000 kr finns alltså kvar och är ett steg närmare att kunna tas ut.

Sedan är det bara att fortsätta placera spel på samma sätt tills alla dina pengar överförts till Betfair eller tills omsättningskravet är uppfyllt på bonussidan. Därefter kan du göra ett uttag av dina insatta pengar plus din vinst! När något av ovanstående har inträffat hämtar du nästa bonus, som du hittar i vår bonuslista, och fortsätta tjäna pengar på matched betting. Men det finns några fler saker som är viktiga att ha med sig innan du sätter igång.

Betfairs kommission

Betfairs spelbörs tar ut en kommission på alla vinnande spel. Kommissionen ligger just nu på 5%. Eftersom man på spelbörsen endast spelar mot andra spelare och Betfair endast tillhandahåller plattformen så är detta Betfairs sätt att tjäna pengar. Om du vinner 1.000 kr på spelbörsen så tar Betfair en kommission på 50 kr. I denna guiden har vi valt att inte ta med kommissionen i uträkningarna för att underlätta för dig att förstå.

I exemplet ovan där du förlorade 2.000 kr på bonussidan och vann 2.000 kr på Betfairs spelbörs så hade Betfair tagit ut en kommission på 100 kr (5% av 2.000 kr). Din faktiska vinst på Betfair hade då blivit 1.900 kr. 

Exponering på Spelbörsen

Exponeringen på Betfairs spelbörs är summan du riskerar att förlora om du förlorar ditt spel. När du placerar ett spel hos ett vanligt spelbolag riskerar du alltid att förlora din insats, oavsett vilket odds du spelat på. När du bokar på spelbörsen däremot är siffrorna det omvända - antingen vinner du din insats eller så förlorar du din exponering. 

Exponeringen måste finnas tillgänglig på ditt Betfairkonto för att ditt spel ska kunna placeras. Om du t.ex ska boka 2.000 kr till 3,6 gånger pengarna så blir din exponering 5.200 kr. Du måste då ha 5.200 kr på Betfair för att ditt spel ska kunna placeras.

När ovanstående spel har placerats kommer det dras 5.200 kr från ditt Betfairkonto. Om du förlorar spelet kommer dessa pengar betalas till någon som vinner sitt spel. Om du istället vinner spelet så kommer du först och främst få tillbaka din exponering på 5.200 kr. Därutöver så utbetalas din vinst på 2.000 kr.

Exponeringen beror på oddset och insatsen. Din potentiella vinst är alltid samma summa som din insats. Din exponering/potentiella förlust ökar ju högre odds du spelar till. Alltså precis tvärtemot ett vanligt spel. På ett vanligt spel är din potentiella förlust alltid din insats och din potentiella vinst större ju högre odds du spelar till.

Exponeringen räknas ut så här (då detta räknas ut automatiskt är det inget måste att veta detta): insatsen x oddset - insatsen.

Om du skulle placerar ett boka-spel för 2.000 kr till 5,0 gånger pengarna så exponerar/riskerar du att förlora 8.000 kr på Betfair. Det kan tyckas vara väldigt mycket. Men kom ihåg! Om insatsen och oddset är samma på bonussidan så vinner du alltid samma summa på bonussidan som du förlorar på Betfair.

Likviditet

Under alla odds som finns tillgängliga att boka eller backa finns en siffra. Se bild nedan.

Siffran beskriver hur mycket pengar man kan placera till just det oddset. Om siffran är 6.603 kr, enligt bilden ovan, betyder det att du, just nu, maximalt kan boka 6.603 kr till oddset 3,6.

Om summan du vill placera överstiger 6.603 kr kan du placera den överstigande summan till det just nu näst bäst tillgängliga oddset. I detta fallet 3,65.

Om du ska placera ett boka-spel för 2.000 kr till oddset 3,6 är det viktigt att likviditeten för oddset 3,6 är minst 2.000 kr. Om likviditeten hade varit mindre än 2.000 kr kan du antingen välja att spela på en annan match eller placera den överstigande summan till det näst bäst tillgängliga oddset.

Hur mycket pengar behöver du på Betfair?

Detta är en vanlig fråga från folk som är nybörjare på matched betting. Tyvärr är svaret inte så självklart då det beror på en del olika faktorer.

Vi tar ett exempel: Du sätter in 1.000 kr på bonussidan och får 1.000 kr i bonus. Omsättningskravet är 6.000 kr. På Betfairs spelbörs sätter du samtidigt in 4.000 kr. Totalt sett har du satt in 5.000 kr och tagit emot 1.000 kr i bonus. Din pengar är fördelade så här:

Du placerar ditt första spel på bonussidan för 2.000 kr till 3,0 gånger pengarna och bokar samtligt 2.000 kr på Betfair till 3,0 gånger pengarna. När du bokar 2.000 kr till 3,0 gånger pengarna på Betfairs spelbörs så exponerar du 4.000 kr och behöver därför ha minst 4.000 kr på ditt betfair-konto.

Om du vinner spelet på Betfairs spelbörs så är du klar med din bonus och har ökat ditt saldo på Betfair med 2.000 kr enligt diagrammet nedan.

Om du istället vinner spelet på bonussidan och därmed förlorar på Betfair så vinner du 4.000 kr på bonussidan och förlorar 4.000 kr på Betfair. Dina pengar är då fördelade så här:

Du har nu totalt 6.000 kr på bonussidan (ditt saldo har ökat med 4.000 kr) och har 4.000 kr kvar att omsätta innan du kan göra uttag.

På ditt nästa spel placerar du 4.000 kr till 2,0 gånger pengarna. När du bokar 4.000 kr 2,0 gånger pengarna på Betfair så exponerar du 4.000 kr. Du behöver alltså ha ytterligare 4.000 kr på ditt Betfair-konto för att placera detta spelet. Du sätter in ytterligare 4.000 kr på Betfair och dina pengar är nu fördelade så här:

När denna matchen är avgjord är du klar med omsättningen och du kan ta ut dina pengar oavsett om du vinner på bonussidan eller på Betfair. Totalt sett, för att omsätta denna bonusen, behövde du 8.000 kr på Betfair. Om omsättningskravet hade varit högre hade du kunnat behöva mer pengar på Betfair för att kunna fortsätta omsätta.

Hur mycket pengar du behöver på Betfair styrs alltså av omsättningskravet och oddsen du spelar på. Om det totala omsättningskravet är 6.000 kr och du spelar till ett genomsnittligt odds på 3,0 kan du behöva 12.000 kr på Betfair. Om det totala omsättningskravet är 2.000 kr och du spelar till ett genomsnittligt odds på 2,0 räcker det med 2.000 kr på Betfair.

Hur mycket pengar du behöver på Betfair kan räknas ut så här: Omsättningskrav x genomsnittligt boka-odds - omsättningskrav. Om du känner att du inte har tillräckligt mycket pengar att avvara så rekommenderar vi att du börjar med små bonusar med lågt omsättningskrav. När du sedan byggt upp din kassa kan du ge dig på de lite svårare bonusarna.

Vilka matcher ska du spela på?

När man sysslar med matched betting är det viktigt att spela på ”rätt” matcher. I denna guiden har vi i alla exempel antagit att oddset på bonussidan är samma som boka-oddset på Betfairs spelbörs.

Men vad händer om oddset skiljer sig? Anta att du spelar 1.000 kr på bonussidan till oddset 3,0 och 1.000 kr på Betfair till oddset 3,1. Om du vinner spelet på bonussidan så vinner du 2.000 kr. Samtidigt förlorar du din exponering på 2.100 kr på Betfair (1.000 kr x 3,1 - 1.000 kr). Du förlorar alltså 100 kr mer på Betfair än du vinner på spelsidan, eftersom oddset var högre på Betfair.

Om du tog emot en bonus på 500 kr så har du fortfarande 400 kr kvar av denna bonus så i själva verket är detta ingen förlust utan snarare en minskning av din vinst. Men minskningar av vinsten vill man ju förstås undvika. Då förstår nu kanske bättre varför det är viktigt att spela på ”rätt” matcher?

Låt oss därför presentera Oddsmonkeys verktyg 'Oddsmatcher'.

Oddsmonkeys Oddsmatcher skannar av oddsen på Betfairs spelbörs och 100-tals spelsidor runt om i världen. På så sätt kan du jämföra oddsen och hitta den absolut bästa matchen för dig att spela på. Verktyget sparar dig både tid och pengar.

Oddsmonkey Oddsmatcher

Klicka här för att öppna Oddsmonkeys Oddsmatcher i en ny flik.

Oddsmonkey är ett brittiskt företag vars syfte är att hjälpa människor tjäna pengar på matched betting. De har över åren hjälpt tiotusentals kunder med matched betting och är en av de stora anledningarna till att matched betting växt sig stort i Storbritannien.

Det som vi svenskar har mest nytta av hos Oddsmonkey är deras verktyg Oddsmatcher, som jämför oddsen hos hundratals spelbolag. För att kunna använda Oddsmatcher behöver du bli premiumkund. Ett premiummedlemskap hos Oddsmonkey kostar 17,99 pund i månaden men är väl investerade pengar. Ingen bindningstid eller dolda avgifter. Du kan dessutom få pengarna tillbaka första månaden om du skulle ångra dig.

Om du inte vill bli premiumkund innan du lärt dig metoden till fullo kan du börja med att registrera att gratiskonto och bekanta dig med hemsidan. När du sedan registrerat dig som kund klickar du på ’Tools’ och sedan ’Oddsmatcher’. Du kommer då till verktyget Oddsmatcher som ser ut så här:

Klicka på ’Settings’ och använd inställningarna som visas i bilden nedan:

Klicka på ’Commission’ enligt bilden nedan och se till att denna är inställd på 5% för Betfair.

Vi använder nu ett exempel där vi satt in 1.000 kr på Nordicbet och fått 1.000 kr i bonus. Omsättningskravet är 8.000 kr (8x bonussumman). Det minsta tillåtna oddset på Nordicbet för att våra spel ska räknas mot omsättningskravet är 1,8.

1. Klicka på ’Filter’. Följande ruta dyker då upp:

 • Under 'Limit Bookmakers' väljer vi vilket spelbolags odds vi vill jämföra. I detta fall Nordicbet.
 • Under 'Limit Exchanges' väljer vi vilken spelbörs vi använder oss av. Den enda spelbörsen med svensk spellicens är Betfairs spelbörs.
 • 'Back Odds' begränsar sökningen efter vilket odds vi vill spela på. I detta fall väljer vi 1.8 då minsta tillåtna odds på Nordicbet är 1.8.
 • 'Min. Liquidity' bägransar sökningen efter likviditeten på Betfair. Om man ställer in denna på minst 200 pund (ungefär 2.000 kr) så innebär det att Oddsmatcher endast visar resultat där det finns minst 2.000 kr tillgängligt att boka på Betfairs spelbörs.
 • Under 'Event Time' bestämmer vi inom hur lång tid matchen vi ska spela på ska starta. I detta fall vill vi spela på en match som är inom 3 dagar.

2. Klicka sedan på 'Apply Filter'. Följande resultat dyker upp i skrivande stund. Ditt resultat när du läser detta är givetvis annorlunda:

 • Resultatet har sorterats efter högst så kallad ’Rating’. Ju högre ’Rating’ desto bättre. Vi brukar rekommendera att man spelar på matcher som har minst 95% i 'Rating'.
 • Notera! För alla bonusar vi listar skriver vi ut en 'förväntad vinst', alltså hur mycket man förväntas tjäna om man hämtar bonusen och använder matched betting. Den förväntade vinsten baseras på en 'Rating' på 95%. Om 'Ratingen' är lägre förväntas man vinna mindre. Om 'Ratingen' är högre förväntas man vinna mer.

2. Vi väljer den översta matchen i listan - matchen mellan Luton och Swansea.

 • 'Time/Date' visar när matchen startar. 
 • Fotbollen visar att det är en fotbollsmatch vi ska spela på.
 • 'Details' visar att vi ska spela på matchen mellan Luton och Swansea.
 • 'Bet' visar att vi ska spela på draw (oavgjort) i matchen.
 • 'Type' visar vilken marknad vi ska spela på. I detta fall 'Match Odds' som på Betfair översätts till 'Matchresultat' och innebär att man spelar på vem som vinner matchen eller att matchen slutar oavgjort (draw). Ett annat exempel på en marknad är Under/Över där man t.ex kan spela på att det blir fler än 2,5 mål i en match.
 • 'SNR´ sorterar man resultatet efter om man t.ex tagit emot ett gratisspel. Mer om detta i senare guider.
 • 'Bookmaker' visar att vi ska placera vårt spel hos Nordicbet.
 • 'Back' visar att oddset på oavgjort hos Nordicbet ska vara 3,7.
 • 'Exchange' visar att vi använder oss av Betfairs spelbörs.
 • 'Lay' betyder 'Boka' och visar att oddset på att boka oavgjort på Betfairs spelbörs ska vara 3,7.
 • 'Avail.' visar att det finns 8,767 kr tillgängligt på Betfairs spelbörs att boka oavgjort till oddset 3,7. Eftersom vi snart ska placera ett spel för ungefär 2.000 kr på Betfair så vill vi att denna summa ska vara minst 2.000 kr.

3. När vi valt en match klickar vi på den blåa infoknappen bredvid matchen vi valt, enligt bilden nedan:

Vi får då upp en kalkylator som ser ut så här:

4. Fyll i ’Nordicbet stake’. Vi satte in 1.000 kr och fick 1.000 kr i bonus och vill placera ett spel för hela vårt saldo direkt, d.v.s 2.000 kr.

Kalkylatorn räknar då ut att vi ska vi ska placera ett boka spel på Betfairs spelbörs för 2.027,40 kr. Anledningen att boka-spelet ska vara för 2.027,40 kr är för att vi då kommer förlora lika mycket pengar oavsett hur matchen slutar. Kalkylatorn tar även i beräkning kommissionen på 5% som Betfair tar ut på alla vinnande spel. I detta exempel kommer vi förlora 73,89 kr oavsett hur matchen slutar. 

Men kom ihåg! Vi tog emot en bonus på 1.000 kr, vilket innebär att vi fortfarande ligger plus 926,02 kr (1.000 kr - 73,98 kr) när matchen har avslutats. Med andra ord så är dessa 73,98 kr snarare en minskning av vinsten än en förlust.

5. Nästa steg är att placera våra spel.

 • Vi letar upp eller söker efter matchen vi ska spela på.
 • Vi kontrollerar att oddset på oavgjort är 3,7 som Oddsmatcher visade och klickar sedan på 'Oavgjort' enligt bilden nedan.
 • Vi fyller i vår insats på 2.000 kr.

6. Sedan går vi till Betfairs spelbörs och letar upp matchen vi ska spela på.

 • I vänsterspalten letar vi fram matchen och marknaden (Matchresultat).
 • Vi kontrollerar att oddset på oavgjort är 3,7 som Oddsmatcher visade och klickar sedan på boka 'Oavgjort' enligt bilden nedan.
 • Vi kontrollerar också att siffran under oddset är minst 2.027,4 kr. I bilden nedan är siffran 9.336 kr vilket gör det möjligt att placera vårt boka-spel.

 • Vi fyller i vår insats på 2.027,4 kr.
 • Exponeringen på 5.473,98 kr måste finnas tillgängligt på Betfairkontot för att boka-spelet ska kunna placeras.

7. När allt är kontrollerat och insatserna är ifyllda placerar vi våra spel på först Nordicbet och sedan Betfair. Placera alltid spelet på bonussidan först då oddsen på bonussidan kan ändras snabbt. När spelen är placerade återstår det bara att vänta på att matchen ska avgöras.

8. Om matchen inte slutar oavgjort (det mest troliga) så vinner vi 1.926,03 kr på Betfair (2.027,4 kr - 5% kommission). Samtidigt förlorar vi 2.000 kr på Nordicbet. På själva matchen har vi förlorat 73,97 kr men om vi räknar in bonusen på 1.000 kr så har vi vunnit 926,03 kr. Vi är i detta fallet klara med vår bonus då vi har 0 kr kvar på Nordicbet. På Betfair kan vi dessutom plocka ut vår vinst då pengarna på betfair inte har något omsättningskrav. En vinst på 926,03 kr på endast en match är inte fy skam!

Om matchen istället slutar oavgjort så förlorar vi vår exponering på 5.473,98 kr på Betfair och vinner 5.400 kr på Nordicbet. Eftersom vi placerat ett spel för 2.000 kr på Nordicbet så har vi 6.000 kr kvar att omsätta. Vi fortsätt då placera spel på samma sätt som tidigare. Det vill säga, hittar en ny match att spela på med hjälp av Oddsmonkeys Oddsmatcher och placerar spelen på Betfairs spelbörs och Nordicbet. Vi upprepar detta tills antingen saldot på Nordicbet är 0 kr (pengarna har förts över till Betfair) eller tills omsättningskravet är fullbordat på Nordicbet och pengarna kan tas ut.

Man måste inte placera spel för hela sitt saldo om man inte vill. Känner man sig osäker på metoden kan man välja att placera spel för mindre summor. Principen blir densamma oavsett.

Så länge man håller sig till en ’Rating' på minst 95% och inget annat går fel så kommer din vinst bli den summa som vi skriver ut som förväntad vinst för respektive bonus. För Nordicbet är den förväntade vinsten 600 kr - 900 kr, beroende på hur mycket man behöver omsätta. Anledningen att vi i ovanstående exempel vann mer än 900 kr är att 'Ratingen' var över 95%.

Grattis, du är nu redo att börja tjäna pengar!

Du har nu fullföljt vår matched betting guide och kan nu själv sätta igång och tjäna pengar online. Om du fortfarande känner dig lite osäker så kan du steg-för-steg få hjälp hur du hämtar din första bonus. Scrolla upp till snabbguiden, som du hittar högre upp på sidan, så tar vi dig igenom hur du hämtar en bonus och placerar ett spel på spelbörsen och hos spelbolaget.

Redo att tjäna pengar på matched betting?

Hämta en oddsbonus som du hittar i vår bonuslista, använd Oddsmonkeys Oddsmatcher till att hitta en bra match att spela på och placera dina spel på bonussidan och Betfairs spelbörs.

Denna webbplats använder cookies

Cookie ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy. 

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.