Bonustrading

 

Vad är Bonustrading?

Bonustrading är en metod som drar nytta av välkomstbonusar som spelbolag erbjuder för att man ska registrera ett konto hos dem och göra en insättning. Genom att använda sig av enkel matematik och en spelbörs kan man spela på alla utgångar av en match och på så sätt omsätta sin bonus hos spelbolagen och göra en garanterad vinst.

Du kommer här lära dig grunderna inom bonustrading genom vår guide där du kan ta del av del av de bästa bonusarna med lägst omsättningskrav som är bäst att använda sig av när man vill börja tjäna pengar på bonustrading. Du kommer också få tips på hur du bäst omvandlar en bonus till rena vinster. Vi presterar endast spelbolag med svensk spellicens och du kan därför vara säker på att de spelsidor vi presenterar här följer svenska lagar och regler.

Bonustrading; Inledning

Det finns massvis med olika spelbolag på den svenska marknaden som spelare kan ta del av och nästan alla lockar med olika typer av erbjudanden för att man ska välja just deras spelbolag till att spela på odds eller casino. Ett första steg till att förstå bonustrading är också att förstå hur en bonus fungerar. Ett vanligt erbjudande är en oddsbonus och när du tar emot en oddsbonus kommer den med särskilda regler och villkor som gör att du inte kan ta ut pengarna direkt. Bonustrading är en metod som går ut på att uppfylla bonusens regler och villkor utan att förlorar sina insatta pengar. Detta gör man genom att använda sig av en spelbörs där man kan spela på att en viss utgång av en match inte inträffar. På detta sätt kan man spela på alla utgångar av en match och omsätta sina pengar utan att riskera att förlora sina insatta pengar hos spelbolaget.

Så här kan en vanlig bonus se ut;

  • Bonus
  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättning
  • 8x bonussumman
  • Förväntad vinst*
  • 300 - 450 kr

Betsafe erbjuder dig 500 kr i bonus när du sätter in 500 kr, vilket innebär att det är en insättningsbonus på 100% upp till 500 kr. Men du kan inte ta ut bonuspengarna när du registrerat dig och gjort en insättning, för då hade ju spelbolaget inte haft råd att ge ut dessa typer av bonusar. För att kunna göra ett uttag behöver du först omsätta bonussumman 8 gånger, du behöver alltså placera spel, alltså satsa, för sammanlagt 4.000 kr (8 x 500). Om du hade gjort detta utan att använda dig av bonustrading så hade du löpt en stor risk att förlora alla dina pengar.

Men hur kan jag omsätta mina pengar hos ett spelbolag utan att förlora? Låt oss presentera Betfair!

Spelbörsen

För att förstå bonustrading och för att kunna omvandla vår bonus till vinst behöver vi först bekanta oss med Betfair Exchange, eller Betfair Spelbörs som den också kallas. Betfair skiljer sig nämligen lite från ett vanligt spelbolag eftersom du på spelbörsen kan spela på att en utgång av en match inte inträffar, du kan helt enkelt spela mot att ett lag ska vinna eller att det blir ett särskilt resultat. På Betfair Spelbörs är det dessutom inte spelbolaget som sätter oddsen, utan det är spelare som placerar ut insatser på olika odds och som sedan matchas mot varandra.

Hos ett vanligt spelbolag är det spelbolaget som sätter ut odds och du spelar på en särskild utgång av en match till oddsen som spelbolaget har bestämt. Det är okomplicerat och spelbolaget tjänar pengar på att ha lite marginal på oddsen så att de i slutändan kommer gå med vinst. Men på Betfairs Spelbörs är det en annan marknad där spelare själva möts och sätter sina odds. Som spelare kan man sedan välja att BACKA eller BOKA.

Vad betyder BOKA på Betfair?

Det viktigaste begreppet när du sysslar med bonustrading och med Betfair, och det som kommer vara nytt för dig, är BOKA. En bokning är motsatsen till ett vanligt spel där du spelar på att ett visst lag ska vinna eller att det ska bli ett särskilt resultat i matchen. På Betfair kallas detta vanliga spel för att BACKA. Men när du istället BOKAR ett spel innebär det att du lägger ett spel i motsatt riktning. Alltså att ett lag INTE ska vinna eller att det INTE ska bli ett visst resultat i en match. Detta gör Betfair unikt och öppnar upp många möjligheter. Tack vare möjligheten att BOKA kan du placera spel på flera utgångar av en match. För om du spelar på att ett lag inte ska vinna så vinner du ditt spel om det antingen blir oavgjort eller om det andra laget vinner.

 
Matchval på Betfair spelbörs och odds

Så kan det se ut på Betfairs Spelbörs
I rutan överst presenteras möjliga utgångar av matchen, du kan välja mellan:

  • 1 = Leicester
  • X = Oavgjort
  • 2 = Tottenham

Utifrån dessa utgångar kan du sedan välja om du vill BACKA något av alternativen. Om du vill BACKA väljer du de blå rutorna. Om du väljer att BACKA ett alternativ, till exempel att Leicester vinner, så innebär det att du vinner ditt spel om Leicester vinner och förlorar spelet om de inte vinner. Med andra ord precis som ett vanligt spel hos vilket spelbolag som helst. Men det är inte BACKA-funktionen vi använder oss av när vi bonustradar. Vi siktar istället in oss på de rosa rutorna, då dessa rutor berättar för oss till vilket odds vi kan BOKA de olika utgångarna. Utöver oddset så syns även marknadsdjupet i varje ruta. Detta förklarar hur mycket det finns att spela för på just detta oddset för tillfället. 

Vi kan välja mellan att BOKA Leicester, Oavgjort eller Tottenham. 

Bokar vi en 1:a spelar vi MOT Leicester och vinner vårt spel om det blir oavgjort eller om Tottenham vinner.

Bokar vi X spelar vi på att det INTE ska bli oavgjort och vinner då vårt spel om något av lagen vinner matchen.

Bokar vi en 2:a spelar vi MOT Tottenham och vinner vårt spel om det blir oavgjort eller om Leicester vinner. 

Vi spelar med andra ord på alla andra utgångar av matchen när vi gör en BOKNING på Betfair. Vi ska nu titta på vilken nytta vi har av att kunna BOKA på Betfair och hur vi väljer vilka matcher vi ska spela på.

Oddsmonkey; hitta rätt match

Nu har vi presenterat hur du använder Betfair för att BOKA. Nästa verktyg som du behöver ha koll på för att kunna använda dig av bonustrading är Oddsmonkeys Oddsmatchare. Oddsmatcharen använder man till att hitta vilka matcher man kan spela på. När vi sysslar med bonustrading så vill vi hitta odds på Betfair och på spelbolaget som ligger så nära varandra som möjligt. Genom att göra det så undviker vi att vår vinst minskar och kan på så sätt säkerställa att vi gör en vinst oavsett om man behöver omsätta hela summan hos bettingsidan eller om man vinner över sina pengar till Betfair direkt. 

Låt oss titta på hur det kan se ut i Oddsmatcharen;

Resultat från Oddsmonkeys Oddsmatchare

Oddsmonkeys Oddsmatchare är bonustradarnas bästa vän! Anledningen är enkel, utan Oddsmatcharen hade vi själva behövt kolla igenom oddsen hos både spelbolaget och Betfair för att hitta odds som matchar varandra. Men tack vare Oddsmatcharen behöver vi inte det, för den gör jobbet åt oss! 

Hur funkar Oddsmatcharen?

Du fyller i information i ditt filter om vilket spelbolag du vill spela på, alltså där du hämtar din bonus, och vilket odds som är minsta tillåtna odds att spela på för bonusen du ska omsätta. Sen är det bara att söka! Det kommer sedan dyka upp en lista på olika matcher som du kan spela på. DU vill hitta matcher där ratingen är minst 95%. Ratingen berättar för oss hur nära oddsen ligger varandra på Betfair och på spelbolaget. Om du alltid spelar till en rating på minst 95% så säkerställer du att du högst förlorar 5% av din insats per spel. Om du till exempel placerat ett spel för 1.000 kr till en rating på 95% så kommer du "förlora" 50 kr. Men glöm då inte att du tagit emot en bonus på 500 kr! Om du "förlorar" 50 kr så har du 450 kr kvar av din bonus.

I oddsmatcharen framgår också vilken match och utgång du ska spela på hos spelsidan (BACK på engelska) och vad du ska BOKA (LAY på engelska) på Betfair. Svårare än så är det inte att hitta rätt match att spela på. 

Hur funkar bonustrading?

Nu har du lärt dig lite om hur Betfairs spelbörs och verktyget hos Oddsmonkey fungerar. Då är det dags att lära dig hur bonustrading faktiskt fungerar i praktiken. Låt oss ta ett exempel där du hämtar en bonus på 100% upp till 500 kr. Bonussumman måste omsättas 8 gånger (=4.000 kr).

1. Bli kund hos ett spelbolag, sätt in 500 kr och få 500 kr extra i bonus. I vår bonuslista hittar du alla spelbolag med en bra bonus.

2. Öppna ett konto på Betfair för att kunna placera spel på Betfairs spelbörs. Öppna ett konto här så blir ditt första spel på spelbörsen riskfritt upp till 450 kr. 

3. Registrera ett konto hos Oddsmonkey för att få tillgång till verktyget som heter Oddsmacher. Registrera ett konto hos Oddsmonkey här. Vi tar som exempel att verktyget tar fram följande match åt dig:

Resultat från Oddsmonkeys Oddsmatchare

Bilden visar att du ska spela på oavgjort (draw) i matchen mellan Israel och North Macedonia.

4. Gå in på spelbolaget du tog emot bonusen och spela (back) 1.000 kr på oavgjort till oddset 3,6.

5. Gå in på Betfairs spelbörs och BOKA (LAY) 1.000 kr på oavgjort till oddset 3,65.

Vad händer efter ditt spel?

Det finns två alternativ:

Du vinner på Betfair och förlorar på spelbolaget. - Om matchen enligt exemplet ovan INTE slutar oavgjort, d.v.s. om det blir en 1:a eller en 2:a. Då får vi följande resultat:

Spelbolaget: Du placerade ett spel för 1.000 kr men eftersom du bara satte in 500 kr av dina egna pengar har du hos spelsidan förlorat 500 kr.
Betfair: Vinst 950 kr. När du bokar på Betfair och vinner ditt spel så vinner du samma summa som du placerat i insats minus Betfairs kommission på 5%.
Total vinst: 450 kr. På endast en match har du alltså totalt vunnit 450 kr (950 kr - 500 kr). Dessutom ligger dessa pengar på Betfair där de kan tas ut direkt. Enkelt va?

Du vinner på spelbolaget och förlorar på Betfair. - Om matchen enligt exemplet ovan slutar oavgjort.

Spelbolaget: Du vann ett spel för 1.000 kr till ett odds på 3,6. Du har då 3.600 kr på spelbolaget. Av dessa är 500 kr din egna insättning. Du har därmed vunnit 3.100 kr (3.600 kr - 500 kr) hos den spelsidan.
Betfair: Förlust 2.650 kr. När du bokar på Betfair och förlorar ditt spel så förlorar du din placerade insats gånger oddset minus insatsen (1.000 kr x 3,65 - 1.000 kr = 2.650 kr.
Total vinst: 450 kr (3.100 kr - 2.650 kr). Du har hittills gått miste om 50 kr av din bonus på 500 kr men har fortfarande 450 kr kvar att vinna! Fortsätt sedan placera spel på precis samma sätt tills du antingen fört över alla dina pengar till Betfair eller tills omsättningskravet på spelbolaget är fullbordat - dina pengar blir uttagbara!

Bonustrading Slutsats

Det enda du behöver göra sen är att beta av alla de oddsbonusar vi presenterar här hos oss. Det finns massvis med bonusar och det kommer ständigt nya erbjudanden från nya spelbolag och du hittar alltid de senaste bonusarna hos oss!

Glöm inte att vara noggrann när du placerar dina spel och se till att följa spelbolagens egna regler och villkor. Och om du undrar över något - hör gärna av dig till oss! Vi svarar mer än gärna på dina frågor och finns här för dig om du behöver hjälp.

Är Bonustrading olagligt?

Bonustrading är inte på något sätt olagligt och är en välanvänd metod att tjäna pengar på genom att utnyttja betting bolagens insättningsbonusar. En del spelbolag är uppskattar inte spelare som använder sig av bonustrading, eller matched betting, men det är ofta inte ett hinder när man vill utnyttja spelbolagens bonusar för det är svårt för sidor att upptäcka vilka spelare som använder en bonus till att tjäna pengar och som vill göra vinster på spelsidornas bonusar.

 

Här hittar du alla oddsbonusar 

Oddsbonusar

Vad Oddsmatcher erbjuder

Hos Oddsmatcher hittar du allt du behöver för att tjäna extra pengar hemifrån. Skaffa dig en extra inkomst idag!