Allt om Arbitrage

Vad betyder arbitrage?

Här kan du läsa om hur arbitrage fungerar och hur man kan använda sig av arbitrage betting.

Allmänt om arbitrage

Arbitrage är en term som beskriver hur man kan utnyttja obalanser mellan marknader. Det är alltså ett sätt att dra nytta av skillnader som kan finnas i till exempel marknadspriser. Termen används flitigt till att beskriva handel av aktier, valutor och obligationer. Men det finns mer praktiska exempel som kan förklara begreppet, som gör det lite enklare att förstå för oss som inte handlar med valutor eller aktier. 

Låt oss titta på ett sånt exempel;
Säg att du är i en affär som har utförsäljning av sängar. I affären så kostar sängen just nu bara 5.000 kr och du bestämmer dig för att köpa, till ett för dagen, nedsatt pris. När du sedan kommer hem så söker du på Blocket och kollar upp vad samma säng kostar där. Du ser då att samma säng säljs för 7.000 kr. Du bestämmer dig för att istället sälja sängen och tjäna 2.000 kr. Dessa 2.000 kr är arbitraget och alltså den summa du har tjänat. Du har alltså utnyttjat en obalans på marknaden som uppstått, denna gången tack vare en utförsäljning, och du har varit snabb nog och dragit nytta av den obalansen.

Arbitrage betting

Vi ska nu titta närmare på hur arbitrage betting fungerar och hur man kan dra nytta av obalanser som kan uppstå mellan spelbolag.

Hur fungerar arbitrage betting?

Vi beskrev ovanför hur arbitrage generellt sätt fungerar. Och på samma sätt som du drog nytta av en utförsäljning av sängar och sedan sålde med vinst på Blocket kan du tjäna pengar på spelbolagen. För på samma sätt som priset på samma säng kan variera beroende på var du köper sängen så kan odds variera beroende på vilket spelbolag du spelar hos.

När vi använder oss av matched betting som metod drar vi nytta av de välkomstbonusar som spelbolagen ger ut till nya kunder och du som är bekant med vår sida vet hur lukrativt detta är för spelare. På samma sätt kan arbitrage betting, eller arbitrage trading som det också kallas, hjälpa dig tjäna pengar hemifrån. Det skiljer sig dock från matched betting på så sätt att du inte omvandlar insättningsbonusar till uttagbara vinster, här utnyttjar du istället spelbolagens obalans i oddssättningen. 

Låt oss titta på ett exempel;

På marknaden Över/Under 2,5 mål i en fotbollsmatch mellan Sverige och England har två olika spelbolag satt olika odds.

På Bwin står Över 2,5 mål i 2,2 gånger pengarna.
På Interwetten står Under 2,5 mål i 2,15 gånger pengarna.

Genom att placera t.ex 1.000 kr på Över 2,5 mål på Bwin och 1.000 kr på under 2,5 mål på Interwetten garanterar du vinst oavsett hur matchen slutar.

Om det blir över 2,5 mål i matchen vinner du 1.200 kr på Bwin och förlorar din insats på 1.000 kr på Interwetten. Total vinst = 200 kr.

Om det blir under 2,5 mål i matchen så vinner du 1.150 kr på Interwetten och förlorar din insats på 1.000 kr på Bwin. Total vinst = 150 kr.

Oddsmonkeys Dutch Matcher

Självklart, behöver du inte leta efter obalanser i oddsen på egen hand. Du behöver heller inte räkna ut hur mycket du ska placera hos respektive spelbolag för att garantera en vinst. Oddsmonkeys verktyg Dutch Matcher gör jobbet åt dig.

Så här ser verktyget ut:

Oddsmonkeys oddsmatchare alla spelbolag

I bilden ovan har vi skapat ett filter där vi bara använder oss av spelbolag med svensk spellicens. Alla olika alternativ som visas med en Rating över 100% kan vi tjäna pengar på. Genom att klicka på den blåa infoknappen längst till höger får vi upp en ruta som gör alla uträkningar åt oss. Så här ser den ut:

Oddsmonkeys-oddsmatchare-dutch-calculator

I detta exempel har vi i 'Total Stake' fyllt i att vi totalt vill spela för 1.000 kr (ignorera pundtecknet). Räknaren visar då vilken summa vi ska placera på de olika spelsidorna under rubriken 'Stake'. Under rubriken 'Profit' ser vi att vi tjänar ungefär 39,64 kr på dessa spel, oavsett hur matchen slutar. 

Med andra ord ganska enkla pengar för endast 5-10 minuter av din tid!

För dig som gillar arbitrage betting så finns det ett liknande sätt att vända oddsen till din fördel, nämligen med hjälp av matched betting!

Matched Betting Guide

Missa inga enkla pengar - gå med i vår Facebook-grupp!

Utöver välkomstbonusar erbjuder spelbolagen oddsboostar. I vår Facebook-grupp uppdaterar vi dig om alla nya oddsboostar som du kan tjäna pengar på.