Kombinationsspel

Kombinationsspel och Matched Betting

Ibland erbjuder spelbolagen så kallade kombinationsspelsbonusar. I denna guide får du lära dig hur du, med hjälp av matched betting, tjänar pengar på dessa bonusar.

Vad är ett kombinationsspel?

Ett kombinationsspel innebär att spelkupongen innehåller två eller flera val. För att vinna kombinationsspelet krävs att alla de olika valen i spelkupongen går vägen. Om ett eller flera av valen i spelkupongen förloras så förloras hela kombinationsspelet.

När man placerar ett kombinationsspel så multipliceras alla odds för de val som ingår i spelkupongen.

Exempel: Du spelar ett kombinationsspel som innehåller tre val;

- Man United vinner över Chelsea till oddset 2,0.
- Matchen mellan Milan och Juventus slutar oavgjort till oddset 3,0.
- Rafael Nadal vinner mot Roger Federer till oddset 1,5.

Det totala oddset för spelkupongen blir i detta fall 2 x 3 x 1,5 = 9,0.

För att du ska vinna ditt kombinationsspel krävs att Man United vinner, Milan mot Juventus slutar oavgjort och att Rafael Nadal vinner. Om någon av dessa utgångar inte inträffar så förlorar du ditt kombinationsspel.

Om din insats är 100 kr så förlorar du antingen 100 kr eller får tillbaka 900 kr.

Hur används matched betting på kombinationsspel?

På Betfairs spelbörs kan man inte placera kombinationsspel eftersom att man spelar mot andra spelare. Detta gör att matched betting på kombinationsspel försvåras en aning jämfört med vanliga singelspel. Men det finns en bra metod att använda sig av när du tagit emot en bonus som måste omsättas på kombinationsspel.

Kombinationsspel - Guide

Exempel: ComeOn erbjuder en välkomstbonus på 200% upp till 1.000 kr.

- Sätt in 500 kr och få 1.500 kr att spela för.
- Omsättningskravet ät 12.000 kr (8x insättning + bonus).
- Bonusen måste omsättas på kombinationsspel med minst 2 val per spelkupong.
- Lägsta tillåtna odds per spelkupong är 2,0.

 1. Klicka här för att gå till ComeOns bonus.
 2. När vi satt in pengar och hämtat bonusen behöver vi hitta två olika matcher att spela på.
 3. I vanlig ordning hittar vi vilka matcher vi ska spela på med hjälp av Oddsmonkeys Oddsmatcher.

  Vi hittar två matcher att spela på med så hög 'Rating' som möjligt. Viktigt! matcherna får inte överlappa. Mellan matcherna kan vi behöva placera ett nytt boka-spel på Betfair. Efter att match 1 har avgjorts och innan match 2 har startat behöver vi ha tid till att placera ytterligare ett boka-spel.

  Vi tar som exempel att Oddsmonkeys Oddsmatcher visar att vi ska spela på att Liverpool och Napoli vinner sina respektive matcher. Båda lagen står i 1,5 gånger pengarna hos ComeOn. Vårt totala odds för kombinationsspelet blir 1,5 x 1,5 = 2,25. På Betfairs spelbörs kan vi boka både Liverpool och Napoli till oddset 1,55. Vi har också sett till att matcherna inte överlappar. Liverpools match avgörs 2020-02-06 och Napolis match 2020-02-07.

 4. När vi valt ut våra matcher behöver vi ladda ner en viss kombinationsspels-kalkylator från Oddsmonkey. Klicka här för att gå till Oddsmonkey. Gå till rubriken 'Tools' och klicka på 'Spreadsheets'. Klicka sedan på kalkylatorn som heter 'Accumulator Lay All Sequentially' för att ladda ner kalkylatorn.
 5. När vi laddat ner kalkylatorn fyller vi i våra uppgifter i de blåa fälten. Vi behöver inte bry oss om att valutan i kalkylatorn är pund. Vi kan helt enkelt låtsas att det är svenska kronor, uträkningen blir densamma oavsett. I detta exempel ser det ut så här:  Multiple Type:
  Här har vi valt 'Double' eftersom vårt kombinationsspel innehåller två val.
  Backstake: 1.500 kr, eftersom vi ska placera ett spel hos spelbolaget för denna summa.
  Bonus Retention: Här väljer vi 0% (trots att vi tagit emot en bonus) eftersom denna funktion är till för andra typer av bonusar som för tillfället inte erbjuds i Sverige.
  Bookmaker: Här fyller vi i tid, match, utgång och odds hos spelbolaget. Matchen som spelas först fyller vi i på den övre raden.
  Exchange: Här fyller vi i boka-odds och kommission hos Betfairs spelbörs.

 6. Nästa steg är att placera våra spel. Vi placerar först 1.500 kr på vårt kombinationsspel hos ComeOn. Därefter placera vi ett boka-spel på matchen som avgörs först (Liverpool). Kalkylatorn visar vilken insats vi ska placera på Betfairs spelbörs. I detta exempel 1.425 kr, enligt bilden nedan:

 7. Om match 1 förloras på bonussidan (om Liverpool inte vinner) så har vi förlorat hela vårt kombinationsspel men vunnit på Betfairs spelbörs. Då är vi klara med bonusen och ska inte placera fler boka-spel på spelbörsen. Viktigt! Så fort en match förloras i kombinationsspelet så ska man sluta placera boka-spel.
 8. Om match 1 istället förloras på spelbörsen (Liverpool vinner) så finns fortfarande möjligheten att vi vinner kombinationsspelet. Viktigt! Så länge möjligheten finns att vi vinner kombinationsspelet så måste ett nytt boka-spel placeras på nästkommande match. Vi behöver alltså placera ett nytt boka-spel på Betfairs spelbörs. Boka-spelet ska placeras efter att match 1 har avgjorts och innan match 2 startar. I detta exempel ska vi boka Napoli för 2.250 kr, enligt bilden nedan. Om boka-oddset har ändrats - fyll i det nya oddset i kalkylatorn så räknas en ny boka-insats ut.

 9. När match 2 har avgjorts är vi klara med våra spel. Om kombinationsspelet har förlorats så har vi vunnit på spelbörsen och är klara med vår bonus. Om kombinationsspelet vunnits så har vi förlorat på spelbörsen och behöver då fortsätta placera spel, enligt denna guide, tills omsättningskravet är uppfyllt eller tills pengarna vunnits över till Betfair.
 10.  I detta exempel kommer vi förlora 146,25 kr på vårt kombinationsspel (enligt bilden nedan) så länge oddsen inte ändras. Eftersom vi tog emot en bonus på 1.000 kr ligger vi fortfarande plus 1.000 kr - 146,25 kr = 853,75 kr.

Fler än 2 val i kombinationsspelet?

Om ditt kombinationsspel ska innehålla fler än två val är ändå principen densamma:

- Ingen av matcherna får överlappa.
- När en match i kombinationsspelet har förlorats så ska inga fler boka-spel placeras.
- Så länge kombinationsspelet är öppet och kan vinnas så ska boka-spel placeras för nästkommande match.

Hör gärna av dig om du har några frågor och lycka till!

Redo att tjäna pengar på kombinationsbonusar?

Se vilka spelbolag som erbjuder kombinationsspelsbonusar i bonuslistan, använd Oddsmonkeys verktyg till att hitta bra matcher att spela på och placera dina spel på bonussidan och Betfairs spelbörs.