Oddsboost & Boostade odds

Bonustrading med boostade odds

Många spelbolag har ständigt pågående kampanjer där de boostar/höjer oddsen på utvalda matcher. I denna guide lär vi dig hur du går tillväga för att tjäna pengar dessa.

Hur fungerar en oddsboost?

På grund av de nya spellagarna som trädde i kraft i Sverige 2019 så får spelbolagen endast dela ut en bonus per kund. Ett nytt populärt sätt för spelbolagen att behålla sina kunder har därför blivit att höja eller boosta oddsen på matcher som de själva väljer ut. Boostade odds behöver nämligen inte ses som en bonus. Spelbolagen har ju fritt fram att sätta sina egna odds på de matcher de erbjuder. Oddsboostar är därför ett bra sätt att fortsätta tjäna pengar på matched betting även efter man hämtat alla välkomstbonusar.

För att du ska kunna tjäna pengar på ett boostat odds så räcker det att oddset hos spelbolaget är aningen högre än boka-oddset på Betfairs spelbörs. I själva verket behöver oddset uttryckligen inte vara boostat eller höjt, det går att hitta odds som är högre hos spelbolaget trots att det inte har boostats. Dock hittar man vanligtvis bättre odds när spelbolagen marknadsför oddsen som boostade.

Hur hittar man boostade odds?

I skrivande stund erbjuder t.ex Unibet något de kallar för Superodds, Betway erbjuder dagligen Betway Boosts och Expekt så kallade Flashboosts med jämna mellanrum. Dessa odds kan man hitta på respektive spelbolags hemsida och därefter jämföra med boka-oddset på Betfairs spelbörs.

Vi på Oddsmatcher försöker hålla våra besökare uppdaterade om tillgängliga oddsboostar med bra värde som finns att spela på. Klicka här för att gå med i vår Facebook-grupp. I gruppen publicerar vi när vi hittar en oddsboost man kan tjäna pengar på. På dessa brukar man kunna tjäna någon hundring på ett par minuter.

Ett annat sätt att hitta matcher att spela på är att använda Oddsmonkeys Oddsmatcher. Om 'Ratingen' hos Oddsmonkeys Oddsmatcher är över 100% så tjänar man pengar på att placera spelet hos spelbolaget och motsvarande boka-spel på Betfairs spelbörs. Dock brukar inte Oddsmonkeys Oddsmatcher visa de odds som ingår i spelbolagens boostade odds-kampanjer.

Hur används matched betting på oddsboostar?

Om du hittar ett odds som är högre hos spelbolaget än på Betfairs spelbörs så är principen väldigt enkel. Oddsmonkeys Calculator räknar nämligen ut exakt vilken insats du ska placera på Betfairs spelbörs och hur mycket du förväntas vinna på spelet.

Exempel: Unibet har boostat oddset på att Barcelona vinner över Real Madrid till 4,0 gånger pengarna. På Betfairs spelbörs kan du boka Barcelona i samma match till 3,0 gånger pengarna. Maximal tillåten insats på Unibet är 500 kr.

 1. Klicka här för att öppna Oddsmonkey i en ny flik. Under fliken 'Tools' hittar du deras verktyg som heter 'Calculator'.
 2. Fyll i uppgifterna, enligt bilden nedan.

  Bet Type: Normal.
  Mode: Simple Mode.
  Back Stake: 500 kr = Din insats hos spelbolaget. Du kan ignorera att Oddsmonkey använder pund som valuta. Uträkningen blir densamma oavsett.
  Back Odds: 4,0 = Spelbolagets odds.
  Back Commission: 0% = Spelbolagets kommission.
  Lay Odds: 3,0 = Betfairs spelbörs odds.
  Lay Commission: 5,0% = Betfairs spelbörs kommission.

 3. Kalkylatorn räknar nu ut vilken summa du ska placera på Betfairs spelbörs och hur mycket du vinner oavsett hur matchen slutar, enligt bilden nedan.
 4. Placera ditt spel för 500 kr på Unibet och boka samtidigt 677,97 kr på Betfairs spelbörs. När matchen avgjorts har du vunnit 144,06 kr oavsett hur matchen slutar.

 

Hör gärna av dig om du har några frågor och lycka till!

Redo att tjäna pengar på oddsboostar?

Se vilka spelbolag som erbjuder gratisspelsbonusar i bonuslistan, använd Oddsmonkeys verktyg till att hitta bra matcher att spela på och placera dina spel på bonussidan och Betfairs spelbörs.