Vinstboost & Vinstökning

Bonustrading med en vinstboost eller vinstökning

En typ av bonus som förekommer på den svenska marknaden är så kallade vinstboostar eller vinstökningar. I denna guide lär vi dig hur du går tillväga för att tjäna pengar dessa.

Hur fungerar en vinstboost eller vinstökning?

En vinstboost eller vinstökning innebär att spelbolaget höjer din potentiella vinst, och därmed oddset, på en match som du själv väljer ut. Vinsten höjs oftast med en viss procent.

Exempel: MrGreen erbjuder en vinstboost på 100% på ditt första spel. Bonusen innebär att din vinst fördubblas på ett spel som du själv väljer ut.

Att vinsten höjs med 100% innebär att din vinst kommer fördubblas om du vinner ditt spel.

Om du placerar 500 kr till oddset 4,0 och vinner ditt spel så får du tillbaka 2.000 kr. Av dessa 2.000 kr så är 1.500 kr din vinst och 500 kr din insats. Lägger man därefter till vinstboosten på 100% så innebär det att du istället vinner 3.000 kr och får tillbaka din insats på 500 kr. Totalt har du placerat 500 kr och fått tillbaka 3.500 kr.

Ett ursprungligt odds på 4,0 ger, med en 100% vinstboost, ett nytt odds på 7,0.

Detta är egentligen inget du behöver kunna räkna ut själv. När du blivit erbjuden en vinstboost eller vinstökning och klickar på ett odds du vill spela på så räknas det nya oddset ut automatiskt i din spelkupong. Om du ändå vill kunna räkna ut det själv så gör du enligt följande med en vinstboost på 100%:

Ursprungligt odds x 2 - 1 = nytt odds. 

Hur används matched betting på en vinstboost?

Exempel: I följande guide kommer vi använda ett exempel där du hämtar en bonus från MrGreen: Få 100% vinstökning på ditt första spel. Maximal tillåten insats är 500 kr.

  1. Klicka här för att gå till MrGreens bonus.
  2. För att få vinstökningen behöver du öppna ett konto hos MrGreen, sätta in 500 kr och välja oddsbonusen.
  3. Använd Oddsmonkeys Oddsmatcher till att hitta en match att spela på. Sortera resultatet efter högst SNR%. För denna bonus behöver du dock ta hänsyn till både SNR% och Rating%. Försök därför hitta en match med hög SNR% och hög Rating%. I detta exempel väljer vi matchen mellan Valencia och Levante. Som du kan se på  bilden nedan har denna match hög SNR% (gärna över 70%) och hög Rating% (gärna över 90%).Oddsmonkeys Oddsmatcher
  4. Klicka på den blåa infoknappen, enligt bilden nedan, för att räkna ut vilken summa du ska placera på Betfairs spelbörs.Infoknapp Oddsmonkey
  5. Notera att du i kalkylatorn behöver fylla i det nya oddset hos MrGreen, inklusive vinstökningen. I detta exempel blir det nya, ökade oddset 7,4. När du hos MrGreen väljer ett odds du ska spela på och bockar för rutan 'Använd 100% vinstökning' så räknas det nya oddset ut automatiskt.

    Oddsmonkeys kalkylator

  6. Bilden ovan visar att du ska placera 870,59 kr på Betfairs spelbörs och att du kommer vinna 327,05 kr oavsett hur matchen slutar.
  7. Placera ditt spel hos MrGreen för 500 kr och på Betfairs spelbörs för 870,59 kr.
  8. När spelet har avgjorts har du enligt detta exempel vunnit 327,05 kr oavsett om du vinner ditt spel hos MrGreen eller Betfair.

Hör gärna av dig om du har några frågor och lycka till!

Redo att tjäna pengar på vinstboostar?

Se vilka spelbolag som erbjuder vinstboostar i bonuslistan, använd Oddsmonkeys verktyg till att hitta bra matcher att spela på och placera dina spel på bonussidan och Betfairs spelbörs.