Oddsmonkey Calculator

Så fungerar Oddsmonkeys Calculator

Oddsmonkeys calculator är ett verktyg som förenklar matched betting processen och gör att du spar tid när du har hittat ett spel som du vill placera pengar på. Verktyget går att använda oavsett vilken typ av bonus du ska hämta. Vi ska gå igenom noggrant hur du använder dig av deras calculator om du spelar på en vanlig insättningsbonus eller om du spelar på gratisspel där du inte får tillbaka din insats. Det är dessa typer av oddsbonusar som är aktuella för oss att titta på lite närmare då det endast dessa två som gör att du behöver ändra läge på calculatorn. Vi kommer alltså titta noga på alla funktionerna och reda ut alla begreppen.

Var hittar jag Oddsmonkeys Calculator?

Det finns två olika vägar du kan ta för att leta fram calculatorn, dels så hittar du den i Oddsmatcharen, vilket är markerat i bilden nedanför.

Så hittar du Oddsmonkeys Calculator

Vi rekommenderar att man använder den härifrån, då får du oddset ifyllt och kommissionen ifyllt automatiskt. Det enda du behöver justera där är då din insats. 

Den andra vägen du kan ta för att hitta till Calculatorn är genom deras meny, vilket vi visar på bilden nedanför. Denna väg kan använda om man spelar på ett spelbolag som inte finns i Oddsmatcharen och då man inte kan använda sig av förifyllda uppgifter. Spelar du på ett spelbolag som inte finns i Oddsmonkeys Oddsmatchare så kan ju ändå miniräknaren vara bra att använda för att själv slippa räkna ut hur mycket man ska BOKA och spela för.

Oddsmonkey Calculator utan inställningar

Hur Fungerar Calculatorn?

Så här ser Calculatorn ut om du letar fram den via menyvalet, då är den alltså inte anpassad efter ett särskilt spel eller en match. “Bet Type” är då förinställd på Normal, vilket utgår från den vanligaste typen av oddsbonus, nämligen insättningsbonusen. I “Mode” så är standardinställningen Simple Mode vilket är det vi också rekommenderar dig till att använda. 

Oddsmonkeys Calculator Utan Inställningar

För Insättningsbonus

Vi utgår först från Calculatorn i Normal-läge, vilket du använder dig av när du har hämtat en vanlig insättningsbonus, alltså när spelbolaget matchar din insättning upp till en viss summa.

Back Stake - Här fyller du i summan som du vill placera hos spelbolaget. Valutan är Brittiska Pund men detta påverkar inte vilken summa som presenteras. Så fyll i den summa du ska placera i svenska kronor. 

Back Odds - Här fyller du i oddset som du vill spela på hos spelbolaget.

Back Commission - Här fyller du i eventuell kommission hos spelbolaget. Denna ruta låter vi alltid stå på 0 då inget spelbolag i dagsläget tar ut kommission på att spel vi placerar.

Lay Odds - Här fyller du i oddset som du vill spela på hos Betfair.

Lay Commission - Här fyller du i kommissionen som du betalar hos Betfair. Här fyller vi i 5 då man betalar 5% hos Betfair i kommission.

Exempel från Oddsmonkeys Calculator

Efter att du har fyllt i rutorna trycker du på “Calculate”. 

Du får då fram information om vilken exakt summa du ska BOKA på Betfair för att maximera ditt spel och hur mycket din förlust kommer att bli. Det framgår också vad din exponering på Betfair Exchange kommer att bli. 

Även om du uträkningen indikerar att du kommer att gå med förlust så får man ta med i beräkningen att det ju en bara en liten del av din vinst som försvinner. I slutändan kommer du ju att gå med vinst om du hämtar en bonus ändå om du spelar på en Rating till minst 95%.

Oddsmonkey Calculator exempel på uträkning

Under Profit breakdown får du också ett förtydligande på hur dina vinster/förluster kommer att fördela sig mellan Betfair Exchange och spelbolaget, där du hämtade din insättningsbonus, beroende på matchens utgång.

Exempel på uträkning Calculatorn

Om du istället använder Calculatorn i “Advanced Mode” så kommer resultatet se annorlunda ut. Du får då fram tre rutor istället; Underlay, Standard och Overlay.

Oddsmonkey Calculator med uträkning

Underlay - Denna använder du om vill underboka. Du bokar då en mindre summa på Betfair än den rekommenderade. = Vinner du på spelbolaget så förlorar du inget samtidigt som du förlorar mer på Betfair om ditt BOKADE spel vinner. 

Standard - Denna använder du om du vill maximera din vinst oavsett resultat av matchen. Det är också den vi rekommenderar att du använder dig av- = Oavsett utgång av matchen så kommer du gå lika mycket minus på både spelbolaget och på Betfair. 

Overlay - Denna använder du om vill underboka. Du bokar då en större summa på Betfair än den rekommenderade. = Vinner du på spelbolaget så förlorar du mer samtidigt som du inte förlorar något på Betfair om ditt BOKADE spel vinner. 

Du kan också reglera Underbokning och Överbokning i Avancerat Läge genom att dra regulatorn längst ner och få en uträkning på vad din förlust och vinst på spelbolaget och Betfair blir.

Gratisspel (Stake Not Returned)

När vi hämtar ett gratisspel har vi två möjligheter att använda oss av i Calculatorn, Stake Not Returned eller Stake Returned. Då det endast finns gratisspel i Sverige där man inte får tillbaka sin insats så väljer vi att bara gå igenom Stake Not Returned-läget.

Hitta ditt Gratisspel

Du fyller i uppgifterna på samma sätt som ovan, alltså i Normal-läget. Efter att du tryckt på Calculate så kommer Calculatorn att berätta för dig vilken summa du ska BOKA på Betfair Exchange. Denna summa kommer vara lägre i jämförelse med vad du är van vid i förhållande till spelet du placerat hos spelbolaget. Men detta är då på grund av att du inte får tillbaka din insats hos spelbolaget. Här kommer du också se hur mycket du förväntas tjäna på ditt spel.

Gratisspel med hjälp av Oddsmonkey Calculator

Under Profit breakdown får du också ett förtydligande på hur dina vinster/förluster kommer att fördela sig mellan Betfair Exchange och spelbolaget där du hämtade ditt gratisspel. 

Nu vet du hur man använder sig av Oddsmonkeys Calculator om du går till den via menyn och då i ej förifyllt läge. Vi ska nu titta närmare på hur du använder dig av Calculatorn inne i Oddsmatcharen.

Calculatorn i Oddsmatcharen

Det mest effektiva sättet att använda sig av Calculatorn är via Oddsmatcharen. Calculatorn räknar ut, i realtid, hur mycket du ska BOKA på Betfair Exchange och vad din vinst/förlust kommer att bli. Det kommer upp mycket information när du trycker fram Calculatorn via Oddsmatcharen och vi ska gå igenom denna här så att du blir så effektiv som möjligt när du använder dig av den. För när man sysslar med matched betting kan man ibland behöva vara snabb för att inte missa en bra möjlighet

Det som är konstant i Calculatorn är informationen till vänster under “Match Information”. Där framgår information om eventet eller matchen du har valt att spela på. Du kommer hitta tid och datum, vilken matchen är och i vilket land och i vilken liga den spelas. Man får även information om vilket typ av marknad spelet är; om det är halvtidsresultat, vinnare eller över/under-marknad. Sedan visas en blå ruta och en rosa som innehåller ytterligare information om ditt spel, denna information kan du inte påverka i Calculatorn utan är endast till för att informera dig om ditt val.

Information om match i Oddsmonkeys Calculator

TIll höger är den mest väsentliga delen för det är här Calculatorn räknar ut hur mycket vi ska placera. Återigen utgår vi ifrån “SIMPLE MODE” då det är den enklaste sättet att snabbt få svar på hur mycket vi ska lägga för att maximera våra vinster.

Calculatorn hos Oddsmonkey i Simple Mode

Fördelen med att använda dig av Calculatorn inne i Oddsmatcharen är att all information är ifylld för dig och förs automatiskt över från Oddsmatcharen till Calculatorn. Det du behöver göra är att välja om det är en vanlig insättningsbonus du ska spela på, då väljer du “NORMAL” i den översta kolumnen. Om det istället är ett gratisspel du ska spela på så väljer du “FREE BET (SNR)”. SNR står för Stake Not Returned och innebär att du inte får tillbaka din insats på ditt gratisspel vid vinst. Då detta är den enda typen av gratisspel som finns att hämta i Sverige använder vi oss aldrig av “FREE BET (SR)”. 

Oavsett vilket läge du har valt i Calculatorn så kommer Calculatorn att räkna ut för hur mycket du ska BOKA på Betfair Exchange. Men glöm då inte att först skriva in summan du önskar spela på i rutan för “(spelbolaget) STAKE”. När du väl gjort det och kontrollerat att “BETFAIR COMMISSION” kommer Calculatorn göra jobbet för dig. Du kommer då att kunna se exakt hur mycket du ska BOKA, vad din förlust/vinst kommer bli sammanlagt och hur mycket du kommer att förlora/vinna hos spelbolaget och på Betfair. 

Väljer du att istället att använda dig av “ADVANCED MODE” så kommer det att presenteras tre olika alternativ för dig; Underlay, Standar och Overlay. Kika i avsnittet ovan där vi gick in lite mer på vad dessa alternativen innebär.

Oddsmonkey Calculator; vad du har lärt dig

 - Du vet hur du hittar till Oddsmonkeys Calculator

 - Du vet hur du använder den både från Oddsmatcharen och utan några redan ifyllda siffror.

 - Du kan skillnaden på Normal Mode och SNR.

 - Du vet hur du använder dig av calculatorn för att maximera dina matched betting-vinster!

Nu har du lärt dig allt du behöver veta om Oddsmonkeys Calculator och kan snabbt placera dina spel till exakta summor utan att spilla massa onödig tid!

Till Oddsmonkey

Vill du ta del andra guider & tips? Gå till vår Spelskola.

Spelskolan