Matched betting & Nyheter

Jakten på den perfekta matchningen

En matchning mellan Betfair och Oddsmonkey

Matched Betting; Hitta Rätt Match

När vi sysslar med matched betting så är ju nyckeln att hitta rätt matcher att spela på. Vi ska här presentera hur du enklast hittar en match och vad du ska leta efter.

Hitta en bra match på Oddsmatcharen

Att syssla med matched betting utan att använda Oddsmonkeys Oddsmatchare tar tid från oss som vi hade kunnat lägga på att hämta nya bonusar. Ibland tvingas vi dock att göra det då alla spelbolag inte finns tillgängliga men förutsatt att spelbolaget finns hos Oddsmonkey så finns det några knep vi kan ta till för att öka förutsättningarna till att hitta en bra matchning.

Det börjar med att du ställer in ditt filter. Ditt filter kan se lite olika ut beroende på vilka inställningar du har. Här kommer några exempel på vad som kan justeras i filtret:

Filtret och kategorierna av Oddsmatcharen visas

Så varför använder vi dessa inställningar?

Limit Sports - Fotboll är något som alla spelbolag erbjuder och något som är enkelt att placera spel på. Om du känner dig bekväm med att placera spel på andra sporter behöver du inte begränsa dig till fotboll.

Limit Markets - Här begränsar vi oss inte. Men håll koll på vilka marknader som bonusen tillåter. Ibland kan man till exempel inte spela på över/under. 

Limit Bookmakers - Här behöver vi inte att markera något spelbolag utan väljer istället det spelbolaget vi önskar visa i rullistan efter vi har ställt in filtret.

Limit Exchanges - Här väljer vi enbart Betfair då det är den spelbörsen som är möjlig för svenska kunder.

Match Rating - Vi ställer in 94% som minimum, vi vill lägga spel på minst 95%. Men kan vara skönt att ha något lägre alternativ om man snabbt vill omsätta bonusen.

Back Odds - Här ställer vi in filtret på det lägsta tillåtna oddset hos det spelbolag vi ska omsätta bonusen. En del spelbolag har 2,0 som lägsta tillåtna odds.

Min. Liquidity - Vi vill kunna placera spel för minst 10£, alltså cirka 100 kronor.

Event Time - Oftast vill man placera spel inom en hyfsat snar framtid och vi ställer därför in filtret så att vi får resultat för högst 2 dagar framåt. 

Oddsmatcharens Resultat

Vi använder filtret enligt inställningarna vi presenterade. Glöm inte att spara ditt filter också så du slipper göra om det nästa gång! 

Vi tar Betsson som exempel och väljer därför Betsson i rullistan som finns i överkant av Oddsmatcharen. Har du inte hämtat Betssons bonus kan du göra det här först. Bonusen är 100% upp till 1.000 kr och bonusbeloppet ska omsättas 8 gånger. 

Du måste ju också ha ett konto på Betfair för att kunna matcha dina spel. Skapa ett konto här och få 450 kr i riskfritt spel i Betfairs Spelbörs.

Vi får då fram denna matchen överst i resultaten;

Betssons sökresultat i Oddsmatcharen

Varför är då detta en bra match att spela på?

Ett antal faktorer gör att det här är ett fullt godkänt alternativ att spela på;

- Dels så är Ratingen på 95% vilket är den lägsta Ratingen vi spelar på. Men med en Rating på 95% gör att vi kan omsätta bonusen och ändå gå med vinst, om det är så att vi skulle behöva uppfylla hela omsättningskravet. Givetvis så är det ännu bättre om vi hittar en högre Rating.

- Det är också en fördel att oddset är så pass högt som 3,35. Det ökar chanserna att vinna ditt spel på Betfair och förlora på Betsson. Om du placerat hela ditt saldo på matchen har du därmed stora chanser att vara färdig med bonusen på bara ett enda spel. Ett så högt odds som möjligt är med andra ord att föredra om du ska placera hela summan på ett spel. Tumma inte för mycket på Ratingen bara om du letar efter matcher med högt odds.

- Sen ser vi också att det finns nästan 5.000 kr tillgängligt att spela för, vilket vi ser under kategorin "Avail.". Vi kan alltså placera hela vårt belopp, vilket är 2.000 kr om vi har tagit hela bonusen från Betsson. Detta gör att vi har en stor möjlighet att spela över hela vår bonus direkt till Betfair.

- Att matchtiden är kl.15 gör att vi hinner placera fler spel samma dag om spelet skulle vinnas på spelbolaget. Då flest matcher spelas på helger så är det lättare att då också hitta bra matchningar. När vi spelar på denna matchen så är det möjligt för oss att både hinna spela fler matcher efter matchens slut samma dag och dagen efter. 

Slutsats

Nu är du en fullfjädrar användare av Oddsmatcharen och vet hur du ska ställa in ditt filter och vilka matcher som är bra att spela på och varför. Vi vet att ju att ens matched betting behov kan se olika ut och man får anpassa sina inställningar och välja matcher att spela på efter ens egna önskningar. Det viktigaste är att man är noggrann när man placerar sina spel hos spelbolaget och på Betfair.

Kommentera detta inlägg

Dela gärna med dig av dina tankar om blogginlägget här

Din e-postadress kommer inte publiceras.