Hur fungerar matched betting?

 

Så fungerar matched betting

Här får du grundläggande information om hur matched betting fungerar, eller bonustrading som det också kallas. Det kan vara mycket information att ta in till en början. Ha lite tålamod och läs igenom texten ett par gånger extra om du inte fattar, vi lovar att det är värt din tid!

Matched betting eller bonustrading

Matched Betting är ett spelsätt som drar nytta av de välkomstbonusar spelbolagen erbjuder till nya kunder. Spelbolagen blir fler och fler och konkurrensen mellan dem allt hårdare. För att locka till sig nya kunder erbjuder de flesta spelbolagen en välkomstbonus. Genom att exempelvis sätta in 500 kr på spelsidan Unibet får du 1 000 kr extra i form av en bonus. Du har då 1 500 kr att spela för och har alltså tjänat 1 000 kr enbart genom att registrera dig och göra en insättning! Men det finns en hake, dina pengar är låsta och för att kunna ta ut dem behöver du omsätta pengarna på Unibet.

Vad är omsättningskrav?

Jo, för att låsa upp din mottagna bonussumma och ta ut dina pengar behöver du helt enkelt placera spel för en viss summa pengar. På t.ex. Unibet är omsättningskravet 5 gånger bonussumman. Detta innebär att du måste spela för 5 x 1 000 kr = 5 000 kr innan dina pengar blir uttagbara.

Men risken är väl att jag förlorar mina placerade spel och därmed mina pengar? Vanligtvis ja, men det är här Betfair kommer till användning, vilket gör det möjligt att omvandla dina låsta pengar till uttagbara pengar - utan att riskera att förlora några insatta pengar på vägen!

Precis som vi nämnt tidigare så erbjuder Betfair möjligheten att spela mot att något ska inträffa. Genom att använda sig av denna funktion så kan man på bonussidan spela på att något ska inträffa och på Betfair spela på att det inte ska hända. Därmed garanteras vinst på antingen bonussidan eller på Betfair, oavsett hur matchen slutar.

Exempel

Tänk dig att du har dina 1 500 kr (500 kr i insättning, 1 000 kr i välkomstbonus) på Unibet. På Oddsmonkeys oddsjämförare (vi presenterar Oddsmonkey längre ner) klickar du dig in på Unibet och hittar den bästa matchen att spela på - en match där oddset på bonussidan och Betfair är jämlikt.
Vi tar som exempel att oddsjämföraren visar att du ska spela på ett X mellan Barcelona och Real Madrid.
På Unibet lägger du dina 1 500 kr på att matchen slutar oavgjort, ett X. På Betfair lägger du på samma match 1 500 kr på att matchen inte slutar oavgjort. Detta gör du genom att bokaoavgjort, ett X. Oavsett hur matchen slutar vinner du på så vis ditt spel på antingen Unibet eller Betfair.

Om matchen slutar med en 1:a eller 2:a, så har du förlorat dina 1 500 kr på Unibet men samtidigt vunnit 1 500 kr på Betfair. Man kan säga att du har överfört 1 500 kr från Unibet till Betfair. Dina bonuspengar finns nu på Betfair där dina pengar är olåsta och din vinst kan hämtas ut direkt! Du har alltså tjänat 1 000 kr (din bonus) riskfritt och skattefritt på bara en match och några enkla tryck!

Slutar matchen istället oavgjort så har du vunnit samma summa pengar på Unibet som du har förlorat på Betfair (om oddsen är lika). Då är det bara att fortsätta lägga spel på samma vis som tidigare, tills du antingen uppnått ditt omsättningskrav på Unibet – pengarna kan tas ut. Eller tills dess att alla pengar är förlorade på Unibet och därmed vunna på Betfair – pengarna kan tas ut på Betfair.

När oddsen är lika på de bägge sidorna är din möjliga vinstdel på bonussidan lika stor som det du riskerar att förlora på Betfair – din så kallade exponering. När oddset är lägre på Betfair än på bonussidan så är din möjliga vinst på bonussidan större än förlusten på Betfair – vilket förstås är ännu bättre!

I de flesta fallen när man sysslar med Matched Betting så är oddset man spelar på lite högre på Betfair än på bonussidorna, vilket gör att man riskerar att förlora lite mer än vad man vinner på matchen i sig. Men glöm inte! Du har tagit emot en bonus. Skulle detta inträffa så kanske du har 950 kr kvar av bonusen istället för 1 000 kr. Du behöver alltså inte bry dig om att räkna ut din exakta vinstdel eller exponering. Så länge oddsen är någorlunda lika så riskerar du aldrig att förlora några insatta pengar. Har du otur så kan du endast gå miste om en del av bonuspengarna.

Att hitta rätt match att spela på

Att hitta de rätta matcherna att spela på, där oddset på bonussidan och Betfair är snarlikt, kan vara svårt på egen hand. Därför rekommenderar vi att du blir kund hos Oddsmonkey. Oddsmonkey erbjuder nämligen ett verktyg som jämför oddsen mellan Betfair och över 100 spelbolag. Då kan du se direkt vilken match som är lämpligast att spela på. Detta sparar enormt mycket tid men även en hel del pengar som du annars riskerar att gå miste om p.g.a. stora skillnader mellan oddsen.

Betfair och Oddsmonkey används alltså som verktyg för att på ett riskfritt sätt antingen omsätta din bonus på Unibet eller spela över din bonus från Unibet till Betfair. Betfair används alltid parallellt med spelsidan du tagit emot en bonus på. När din första bonus är vunnen och uttagen kan du beta av de andra bonusarna Oddsmatcher erbjuder, en efter en. Eller fler åt gången om du så vill! Du hittar våra bonusar här.

Är matched betting svårt?

Du lär dig enklast genom att sätta igång och testa själv. Men vår erfarenhet är att matched betting passar de flesta, oavsett om man gillar sport eller betting. Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor. Vi hjälper mer än gärna till!

Du är nu färdig med vår grundskola och är redo att börja tjäna pengar och bli en Oddsmatchare. Hoppa vidare till vår snabbguide för att med hjälp av bilder och exempel lära dig hur du går tillväga när du registrerar dig på de olika sidorna och lägger dina spel.

Oddsmonkey

Du har nu lärt dug grunderna i hur matched betting fungerar och är redo för nästa steg; Oddsmonkey. Oddsmonkey hittar och jämför vilka matcher du ska spela på, allt för att du ska spara tid och pengar!

Så gå vidare till vår nästa guide och lär dig allt om hur Oddsmonkey fungerar.

Till nästa guide