Oddsbonusar & Spelbolag

Fotboll – populärt att både spela och spela på

Fotboll är världens överlägset största sport, både när det gäller att spela själv och när det kommer till åskådare. Troligen beror det mycket på att det är så enkelt att spela. Var du än bor kan du säkerligen få tag på en liten öppen yta, några kompisar och en boll. Det är allt som behövs. Fotboll spelas av allt ifrån de största proffsen, som Zlatan och Ronaldo, till invånare i ett litet samhälle som kanske inte har så mycket annat att syssla med på fritiden. Det går att spela fotboll helt oorganiserat, bara dra ihop några kompisar, kanske på sin höjd spela i en Korpen-liga. Samtidigt finns det fotboll som är organiserad och planerad in i minsta detalj, som de största mästerskapen och ligorna. Som med all sport som är populär, brukar det även bli populärt att satsa på. Fotboll är inget undantag och är naturligtvis en av de sporter det satsas mest pengar på.

Man hejar på sitt lag på en arena

Fotboll på fritiden

Fotboll är det perfekta sättet att kombinera träning med sociala interaktioner. Därför finns det många personer med ett stillasittande yrke som gärna använder sig av fotboll som ett sätt att träffa vänner och få röra lite på sig. Ett exempel är den professionella pokerspelaren André Akkari, han älskar att spela fotboll med sina vänner när han inte är på resor eller fast vid ett pokerbord. Det ger honom både möjlighet att träffa sina vänner och få lite nödvändig fysisk aktivitet. I Sverige finns en lång tradition av att utöva sport och idrottsrörelsen har en stark ställning i samhället. Fotbollen är överlägset störst och i nästan varje litet samhälle i hela vårt avlånga land finns det minst en fotbollsplan. Ofta är det lokala eldsjälar som ser till att fotbollsplanen hålls i gott skick. Tränare jobbar ofta helt ideellt med att hålla laget i trim. Även om samhällets fotbollslag spelar i en lägre division brukar invånarna dyka upp på matcherna för att heja på. Fotboll är lite av en samhällsrörelse i vårt land och det ser likadant ut i många andra länder världen över. Rikstäckande föreningar som Korpen organiserar tiotusentals spelare över hela Sverige. Korpfotboll går även att spela året runt både inomhus och utomhus. Ute i världen görs en uppskattning att över 240 miljoner spelare i 200 länder spelar fotboll regelbundet. Så fotbollen är helt klart den största sporten i världen.

Fotbollsspelare kämpar om bollen

Betting på fotboll

En sport som är så stor som fotboll har naturligtvis också ännu fler åskådare. Det i sin tur leder fram till många som vill tippa på resultatet. För några årtionden sen, före internet, fanns det inte så många sätt att tippa på. För oss här i Sverige gick det att antingen tippa på om specifika matcher skulle sluta med vinst, förlust eller oavgjort, eller vilka matcher där det skulle bli flest mål. Att tippa på matchresultat ansågs som mer kvalificerat, då det krävdes lite mer kunskap om spelet. I andra länder, till exempel England finns en tradition av så kallade bookmakers, ett slags spelkontor som tar emot bets. Innan internet var utbudet av matcher att satsa på tämligen begränsat. Idag ser betting på fotboll helt annorlunda ut. I och med att det nu går att betta online finns det närmast oändliga möjligheter på vad man kan satsa pengar på. Även om man väljer att gå till ett spelkontor så är de uppkopplade och kan erbjuda spel på matcher som utspelar sig på andra sidan jorden.

På vad ska man betta?

Internet har inte bara öppnat upp möjligheten att kunna spela på matcher i olika ligor över hela världen. Det har också revolutionerat sätten som det går att spela fotboll på. Det inte längre bara slutresultatet det går att tippa på utan det finns egentligen hur många andra sätt som helst att satsa pengar på en fotbollsmatch. Som en förlängning av det traditionella måltipset går det idag att tippa på om det kommer att bli fler eller färre mål än 2,5 mål i en viss match. Det går även att tippa på vilka händelser som kommer att utspela sig i en match, exempelvis vem som kommer att få rött kort, vem lägger flest hörnor och första eller sista målgörare. Tack vare internet kan vi idag spela på fotboll på helt nya sätt och fotbollsbetting utvecklas hela tiden.

Din e-postadress kommer inte publiceras.