Matched betting & Nyheter

Hur börjar du med matched betting om du aldrig har hört talas om det förut? 

Om du inte har hört talas om eller inte vet vad matched betting är, så är du antagligen ingen erfaren vadslagare. Bettingbranschen är på stor frammarsch, sport är populärt, och många ser vadslagning på sport som en kul och utmärkt möjlighet att tjäna extra pengar.

Du har förmodligen hört uttrycket ”huset vinner alltid”, men när det kommer till matched betting så gäller det omvända. Konceptet kretsar kring den matematiska strategin av att lägga ett vad och ett motvad, för att täcka in alla tänkbara resultat. Tricket som gör att man kan tjäna pengar på matched betting ligger i de gratis vadslagningserbjudanden som sajter för online casino erbjuder nya och befintliga kunder.

Poker Chips and Dices on a Green Table

Saker du behöver veta innan du börjar med matched betting

Matched betting är lagligt, och spelbolagen vet om att det existerar. Allt spelarna gör är att dra fördel av de välkomstbonusar som spelbolagen erbjuder.

Trots vetskapen om matched betting, fortsätter spelbolag att erbjuda gratiskampanjer, gratis vad och gratispengar till nya och lojala kunder. Varför är det så? Den stora majoriteten av spelare använder inte de bettingerbjudanden till matched betting. Konkurrensen mellan spelsajter är brutal, varje kund är värdefull, och man använder en aggressiv taktik för att få nya spelare.

Onlinespelbolag har andra sätt att tjäna pengar på ett avsevärt stort antal besökare, så de har fortfarande incitament för att erbjuda attraktiva, välkomnande paket.

Matched betting låter komplicerat, och till en början kan det se så ut. Men redan efter några få vadslagningar kan du få grepp om det.

Det finns två typer av vad. Att ”backa” är en traditionell typ där du satsar pengar på det lag/spelare du tror ska vinna. Du får pengar om de du valt vinner.

Att “boka” är motsatsen mot att backa, och du kommer att placera ett vad på vilka du tror inte kommer att vinna. Du kommer att få pengar om laget/spelaren förlorar, eller om det blir oavgjort.

Hur börjar man med matched betting?

Det första du måste göra i matched betting är att lägga ett vad om det är ett gratisspel som bonusen består av. Det är första halvan av ekvationen, och fungerar som ett kvalificerande vad. Det första vadet kommer att kvalificera dig för ett gratis vad.

Det andra steget är att ”boka” spelet hos en oddsbörs, för att eliminera risken för att förlora. Du kommer att matcha din insats. I och med att du har täckt upp för alla resultat, kommer du att göra vinst, minus oddsbörsens avgift.

Säg att du besöker spelsajten X, som ger dig ett gratis vad på 100 kronor om du sätter in och lägger ett vad för samma summa. Du ska då registrera dig och sätta in dina 100 kronor.

Matched betting kräver inga kunskaper om sport, eftersom det endast utnyttjar spelsajternas gratiserbjudanden. Vad du behöver använda är en särskild kalkylator för att räkna ut din insats för det vad du ska ”boka”. Du bör ta med oddsen för det vad som du ska backa, det du ska boka, samt avgiften för det senare hos oddsbörsen. 

När du har hittat ett lämpligt vad och räknar ut hur stor bokningen ska vara, ska du boka för det motsatta resultatet. Den här summan kan vara större än 100 kronor. Om den du bokat för vinner, kommer du inte förlora pengar ens på det kvalificerande vadet, men om den du backat vinner, kommer du att förlora en liten summa men ändå gå med vinst tack vare gratisvadet som du nu har kvalificerat dig för.

Du kan upprepa proceduren, men den här gången kommer du att tjäna pengar, eftersom hälften av insatsen är från gratiserbjudandet. För varje enskild bonus du hämtar kan du göra en vinst motsvarande upp till 85% av gratissumman.

Till skillnad från vid det kvalificerande vadet, kan dina odds vara mer betydande när du spelar med gratispengar. Högre odds innebär att du kommer att behöva mer pengar på oddsbörsen för att täcka vadet.

Du kan genomföra dessa två rundor på 20 minuter, vilket innebär att du kan göra det flera gånger på en timme, och dra fördel av matched betting på de olika spelsajterna.

Kommentera detta inlägg

Dela gärna med dig av dina tankar om blogginlägget här

Din e-postadress kommer inte publiceras.