Förväntad vinst med matched betting

Vad innebär den förväntade vinsten?

På alla våra oddsbonusar räknar vi ut en så kallad förväntad vinst. Den förväntade vinsten är den summa pengar man kan förvänta sig att tjäna på varje enskild bonus om man använder matched betting.

Det enda syftet med matched betting är att tjäna pengar. Metoden bör därför inte förväxlas med 'vanlig' betting. De flesta människor som spelar 'vanligt' förlorar i det långa loppet sina pengar till spelbolagen. Det krävs en stor skicklighet för att vinna mot spelbolagen över tid.

Vi uppmanar därför våra användare att endast spela när man har en fördel gentemot spelbolagen, t.ex genom att använda matched betting. När man använder matched betting kan man på förhand räkna ut den summa man förväntas vinna. Men för att den förväntade vinsten ska uppnås krävs att man gör rätt och håller sig till de regler och villkor som finns.

Den förväntade vinsten baseras på följande:
 • Att man använder sig av matched betting eller bonustrading så som vi beskriver metoden här hos Oddsmatcher. Klicka här för att lära dig mer om matched betting
 • När sökresultatet hos Oddsmonkeys Oddsmatcher ska sorteras efter högst Rating% spelar man till en Rating på 95%. Högre Rating% ökar den förväntade vinsten, lägre Rating% minskar den förväntade vinsten.
 • När sökresultatet hos Oddsmonkeys Oddsmatcher ska sorteras efter högst SNR% spelar man till en SNR på 80%. Högre SNR% ökar den förväntade vinsten, lägre SNR% minskar den förväntade vinsten.
 • När sökresultatet hos Oddsmonkeys Oddsmatcher ska sorteras efter högst Rating% och SNR% räknar vi på att den förväntade vinsten blir 70% av insatsen hos spelbolaget. Den förväntade vinsten kan i detta fall kontrolleras, innan man placerar sina spel, genom att använda Oddsmonkeys Calculator.

Notera! Alla bonusar här hos Oddsmatcher har en 'Mer info'-sida som kan nås från bonuslistan. Där hittar man en guide som beskriver hur man ska sortera sökresultatet hos Oddsmonkeys Oddsmatcher. Guiden beskriver också, steg för steg, hur man på varje enskild bonus ska gå tillväga för att uppnå den förväntade vinsten.

Tyvärr kan vi inte garantera att den förväntade vinsten uppnås då användare kan göra fel eller bryta mot spelbolagens villkor, vilket kan leda till att spelbolagen stänger av dig som kund. Innan du sätter igång, se till att du förstår dig på metoden, är noggrann och läser spelbolagens regler för att minimera dina misstag.

Nedan ger vi exempel på saker som kan inträffa som gör att den förväntade vinsten inte uppnås:

 • Egna misstag, t.ex att man gör "fel". Ett exempel på ett misstag som en användare kan begå är att man råkar spela på en viss utgång hos spelbolaget och sedan bokar en helt annan utgång på Betfairs spelbörs. Då riskerar man att förlora hos både spelbolaget och Betfairs spelbörs. Var noggrann och kontrollera att du gör rätt innan du placerar dina spel.
 • Brott mot spelbolagens regler och villkor. Om dessa inte följs riskerar man att få sitt konto stängt och därmed kan inte den förväntade vinsten uppnås. De flesta spelbolagen har t.ex en regel om att välkomstbonusen endast får hämtas en gång per person/hushåll/enhet/IP-adress/betalningsuppgifter. Bryter man mot denna regel riskerar man att få sitt konto stängt.
 • Felaktig information eller tolkning av bonusens villkor. På alla bonusars 'Mer info'-sida finns en guide som beskriver hur man går tillväga för att uppnå bonusens förväntade vinst. På 'Mer info-sidan' listar vi även bonusens viktigaste regler och villkor. Vi jobbar ständigt på att hålla dessa uppdaterad men kan ej ansvara för eventuella felskrivningar, utebliven information eller ändringar som spelbolagen gör. Därför rekommenderar vi att man alltid läser igenom spelbolagens egna bonusvillkor, innan man hämtar en bonus, för att undvika misstag. Bonusar kan t.ex ha en regel om att man maximalt får placera 1.000 kr per spel. Är man inte medveten om denna regel och placerar ett spel för mer än 1.000 kr så finns en risk att man får sina bonuspengar indragna.
 • Oförutsägbara händelser, t.ex att en match ställs in. Om en match ställs in som du spelat på, kontrollera att du fått din insats tillbaka från både bonussidan och Betfairs spelbörs.

 

Pengahögar i rad mot en ljus bakgrund

Förväntad vinst på insättningsbonusar

En insättningsbonus innebär att man sätter in en viss summa och får en bonussumma av spelbolaget som behöver omsättas. T.ex: du sätter in 1.000 kr och får 1.000 kr i bonus som behöver omsättas 6 gånger. För att omsätta bonusen använder du Oddsmonkeys verktyg Oddsmatcher och sorterar resultatet efter högst Rating%. När du ska räkna ut vilken summa du ska boka på Betfairs spelbörs använder du Oddsmonkeys Calculator i normalt läge.

 • När vi räknat ut förväntad vinst på insättningsbonusar har vi räknat på att man spelar till en Rating hos Oddsmonkey på 95%. En Rating på 95% innebär att man går miste om 5% av sin insats oavsett om man vinner hos spelbolaget eller Betfairs spelbörs. Spelar man till en högre Rating% så förväntas man vinna mer och spelar man till en lägre Rating% så förväntas man vinna mindre.

Exempeluträkning insättningsbonus

Du sätter in 1.000 kr hos ett spelbolag och får 1.000 kr i bonus. Bonussumman behöver omsättas 6 gånger. Detta innebär att du totalt behöver omsätta mellan 2.000 kr - 6.000 kr, beroende på om du vinner dina spel hos spelbolaget eller Betfair. Om du spelar till en Rating på 95% så går du miste om 5% av din omsättning.

Bonussumma: 1.000 kr.
Omsättning: 2.000 till 6.000 kr.
Förlust (5% av omsättning): 100 till 300 kr.
Förväntad vinst (bonus - förlust): 700 till 900 kr.

Förväntad vinst gratisspel, spelkrediter och cashback bonusar

Ett gratisspel eller spelkrediter innebär att du får en summa pengar av spelbolaget att spela för. Om du vinner gratisspelet får du endast behålla nettovinsten, vilket innebär att din insats ej betalas tillbaka. Cashback bonusar innebär att du får insatsen tillbaka om du förlorar ditt spel med dina egna pengar. Gemensamt för dessa bonusar är att man ska sortera resultatet hos Oddsmonkeys verktyg Oddsmatcher efter högst SNR% (Stake Not Returned). När du ska räkna ut vilken summa du ska boka på Betfairs spelbörs använder du Oddsmonkeys Calculator i 'FREE BET (SNR)'-läge.

 • När vi räknat ut förväntad vinst på gratisspel och cashback bonusar har vi räknat på att man spelar till en SNR% hos Oddsmonkey på 80%. En SNR på 80% innebär att man vinner 80% av sin insats oavsett om man vinner hos spelbolaget eller Betfairs spelbörs. Spelar man till en högre SNR% så förväntas man vinna mer och spelar man till en lägre SNR% så förväntas man vinna mindre.

Exempeluträkning gratisspel, spelkrediter och cashback bonusar

Du blir erbjuden ett gratisspel på 1.000 kr om du först placerar ett kvalificerande spel för 1.000 kr med dina egna pengar. På ditt kvalificerande spel sorterar du resultatet hos Oddsmonkey efter högst Rating% och vi räknar därmed på att du placerar ditt spel till en Rating på 95%. När du sedan använder ditt gratisspel räknar vi på att du spelar till en SNR på 80%.

Förlust kvalificerande spel (5% av din insats): 50 kr.
Vinst gratisspel (80% av din insats): 800 kr.
Förväntad vinst (vinst - förlust): 750 kr.

närbild på spelautomat med lyckohjul

Förväntad vinst på vinstökningar eller vinstboostar

En vinstökning eller vinstboost innebär att spelbolaget ökar din potentiella vinst med en viss procent. På dessa bonusar behöver man, hos Oddsmonkeys Oddsmatcher, ta hänsyn till både Rating% och SNR%. Detta gör att uträkningen av den förväntade vinsten bli svårare. När vinstökningen är 100% har vi valt att sätta den förväntade vinsten till 70% av insatsen. När du hittat ett spel med både hög Rating% och hög SNR% så kan du öppna Oddsmonkeys Calculator i normalt läge och fylla i det nya förhöjda oddset. Då kommer kalkylatorn räkna ut och visa dig vilken summa du förväntas vinna. För att uppnå den förväntade vinsten behöver denna vinst vara 70% av din insats.

Förväntad vinst på kombinationsspel

En del bonusar som erbjuds måste omsättas genom att placera kombinationsspel. T.ex: Placera en trippel (ett spel som innehåller tre val) för 1.000 kr och få 1.000 kr i gratisspel. För att omsätta bonusen använder du Oddsmonkeys verktyg Oddsmatcher och sorterar resultatet efter högst Rating%. När du ska räkna ut vilken summa du ska boka på Betfairs spelbörs använder du Oddsmonkeys spreadsheet som heter 'Accumulator Lay All Sequentially'. Läs mer om hur du använder matched betting på kombinationsspel här.

 • När vi räknat ut förväntad vinst på kombinationsspel har vi räknat på att man spelar till en Rating hos Oddsmonkey på 95%. Om alla val i en 'trippel' har en Rating på 95% så går man totalt miste om 14,26% av sin insats oavsett om man vinner hos spelbolaget eller Betfairs spelbörs. Om alla val i en 'dubbel' har en Rating på 95% så går man totalt miste om 9,75% av sin insats oavsett om man vinner hos spelbolaget eller Betfairs spelbörs. Spelar man till en högre Rating% så förväntas man vinna mer och spelar man till en lägre Rating% så förväntas man vinna mindre.

Notera! Om du ska spela ett kombinationsspel så ökar risken att oddset på Betfairs spelbörs hinner ändras innan du placerar dina spel. Exempel: Du placerar en trippel hos spelbolaget och ett boka-spel för den första matchen på Betfairs spelbörs. När första matchen avgjorts och du ska placera ett boka spel för den andra matchen finns en risk att oddset hos Betfairs spelbörs inte är samma som när du använde Oddsmonkeys Oddsmatcher till att hitta matchen.

Exempeluträkning kombinationsspel

Du ska placera en trippel för 1.000 kr för att därefter ta emot ett gratisspel på 1.000 kr. Om alla val i din trippel har en Rating på 95% så kommer du gå miste om 14,26% av din insats. När du sedan använder ditt gratisspel räknar vi på att du spelar till en SNR på 80%.

Förlust kvalificerande spel (14,26% av din insats): 143 kr.
Vinst gratisspel (80% av din insats): 800 kr.
Förväntad vinst (vinst - förlust): 657 kr.

Total förväntad vinst

På Betfairs bonus har vi angett en total förväntad vinst då Betfair används som ett verktyg för att uppnå den förväntade vinsten för alla enskilda oddsbonusar. Den totala förväntade vinsten är summan av den förväntade vinsten för alla oddsbonusar hos Oddsmatcher. För att uppnå den totala förväntade vinsten krävs därför att du uppnår den förväntade vinsten för alla enskilda oddsbonusar som listas hos oss.

 

Redo att tjäna pengar på välkomstbonusar?

Se vilka spelbolag som erbjuder oddsbonusar i bonuslistan, använd Oddsmonkeys verktyg till att hitta bra matcher att spela på och placera dina spel på bonussidan och Betfairs spelbörs.

Denna webbplats använder cookies

Cookie ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy. 

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.