Matched betting & Nyheter

Tjäna Pengar som Student

2019-10-03

Studenter som studerar tillsammans

Så Kan Du Tjäna Pengar Som Student

Att tjäna pengar som student kan vara svårt av flera anledningar. Som student har man inte så mycket tid över till annat, studerar man så vill man i första hand prioritera just studierna. Sen ska ju studietiden vara en rolig tid där man umgås med sina vänner och gör mycket kul. Men, och detta är ett stort men, det finns ju inga pengar! 

Ekvationen för en student är omöjlig att få ihop:

 • Pengar till hyra. Idag skjuter priserna för studentlägenheter i höjden, särskilt om du ska bo i storstäderna.
 • Råd att gå ut och äta och roa sig. Snabbnudlar i all ära, ibland vill man unna sig! Det är ju också skoltiden som ska vara rolig med mycket fester och annat som man ha råd med.
 • Köpa kurslitteratur. Visst, det går att köpa begagnade böcker eller låna av ens kurskamrater. Men kurslitteratur kostar ju väldigt mycket pengar! 

Och vad får man då till sin hjälp? 
CSN. Vi i Sverige har ju trots allt lyxen att kunna studera samtidigt som vi blir sponsrade av den svenska staten. Men bidragen och lånen som vi kan få hjälp med av CSN motsvarar inte längre utgifterna som man som student har idag. 

Vad gör man då för att tjäna pengar som student?
Ja, man jobbar extra. Det är idag väldigt vanligt att man som student jobbar extra för att ens ha råd med det basala som mat och hyra. Vill man dessutom ha råd att göra allt det där som man vill som student och leva gott då hjälper det knappast att jobba lite, du behöver jobba mycket!

Men vill du leva gott, ha tid över och samtidigt ha all tid i världen för dina studier? Du har då hittat helt rätt! (Ja, vi vet att det låter skumt. Men har du läst så här långt så hoppas vi att du orkar läsa lite till innan du helt avfärdar detta som en bluff likt: "En avlägsen förmögen släkting till dig har avlidit, skicka dina bankuppgifter för att få din del av 20 million USD"). 

Matched Betting; Perfekt för Studenter

Uppskattad timlön: Upp till 1.000 kr, efter att du lärt dig hur metoden fungerar.
Sammanlagt förväntad inkomst: Upp till 25.000 kr. 

Matched betting är ett enkelt och effektivt sätt att tjäna pengar som student och timlönen är riktigt hög! Och som student har man också det som krävs för att komma igång med metoden; lite tid över och en dator. 

Men vi tar det från början! Nu för tiden så matas vi av spelreklam vart vi än befinner oss, när vi kollar på TV, lyssnar på radio och läser tidningar. Spelbolagen vill att du ska sätta in pengar och spela på just deras spelsida och det finns, som du märker, inget slut på hur mycket reklam de kan göra för detta. Till sin hjälp använder de olika typer av bonusar och kampanjer för att locka dig till att registrera dig på just deras spelbolag. Detta är mycket effektivt sätt för spelbolagen att attrahera nya kunder. Som du säkert redan listat ut så kommer dessa bonusar med vissa hakar, man måste läsa det finstilta för att verkligen förstå hur spelbolagen tjänar pengar på att ge ut dessa bonusar. 

Den största haken som finns med de bonusar som spelbolagen ger ut är omsättningskravet. Ett omsättningskrav innebär att du måste placera spel för en viss summa för att låsa upp bonusen som du mottagit av spelbolaget. Chansen är alltså stor att du kommer förlora din bonus och dina insatta pengar när du försöker uppfylla omsättningskravet och detta vet spelbolaget självklart om. Sen räknar de också med att du väljer just deras spelbolag om du sedan vill sätta in mer pengar och fortsätta spela, denna gången utan bonus. På så sätt tjänar spelbolagen massvis med pengar på att nya kunder registrerar sig, sätter in pengar och får en bonus, och med största sannolikhet så kommer kunderna förlora både sina bonuspengar och sina insatta pengar. Men vi vet ett sätt där du kan omsätta bonusen utan att förlora några pengar och till och med gå rejält med vinst!

Pengahögar i rad mot en ljus bakgrund

Tjäna Pengar som Student med Matched Betting

Nu kommer vi till hur vi faktiskt gör för att omvandla dessa bonusarna till uttagbara vinster och hur du som student gör för att tjäna pengar. Det vi använder oss av är en metod som kallas matched betting. Matched betting är en metod som har funnits lika länge som spelbolagen har delat ut bonusar. Metoden är särskilt stor i England och har omnämnts i flera av de största tidningarna som The Telegraph och The Guardian. Det finns matched betting-sidor i England som har tiotusentals användare och som använder sig av metoden till att tjäna pengar på bonusar varje månad. 

Hur Fungerar Matched Betting?

Metoden går ut på att du spelar på alla utgångar av en match med hjälp av en spelbörs. Den spelbörs i Sverige som är den absolut bästa och mest populära är Betfair Exchange. Det som gör Betfair Exchange annorlunda från vanliga spelbolag är att på Betfair Exchange kan du spela på att det INTE blir ett särskilt resultat i en match eller att ett lag INTE vinner en match. Man kan alltså spela på flera utgångar av en match hos Betfair. Men vi låter Clive Owen förklara istället:

Låt oss ta ett exempel;

Sverige möter England i fotbolls-VM. Om du på Betfair väljer att spela på att England inte vinner så kommer du vinna ditt spel om Sverige vinner eller om det blir oavgjort. Du vinner därmed på 2 av 3 möjliga utgångar av matchen. Det återstår alltså 1 möjlig utgång av matchen som du ännu inte har spelat på. Det är denna utgång vi behöver täcka någon annanstans! Visst vore det då bra om vi kunde spela på den utgången hos ett spelbolag som också ger ut en bonus...? Det stämmer, vi fick precis användning för all den reklam vi matas med i TV och i radio. För som vi presenterade innan så älskar spelbolag att ge ut bonusar, bonusar som däremot kommer med omsättningskrav. Men det är nu vi överlistar spelbolagen! För vi kommer använda oss av dessa spelbolag och bonusar för att spela på den utgången som vi inte spelade på på Betfair. 

 

Sammanfattning så här långt:

 • Bonusar från spelbolag kommer med krav som är svåra att uppfylla.
 • Betfair är en spelbörs där man kan spela på flera möjliga utgångar av en match.
 • Med hjälp av Betfair och spelbolaget spelar vi på alla utgångar av en match.

Så Börjar du Tjäna Pengar

Vi kommer nu i tre steg förklara hur du börjar tjäna pengar som student och du kommer få en grundkurs i metoden och förhoppningsvis inse hur enkelt det är att göra matched betting till en extra inkomst under din studietid och att man faktiskt kan tjäna pengar som student. Men först, vad behöver man för att börja:

 • Fyllt 18 år. För att kunna registrera dig för spel på nätet krävs det att du är minst 18 år.
 • En ny mailadress. Det är bra att redan från början bli strukturerad, du kommer få många mail från olika spelbolagen. Se till att skapa en ny mailadress så du separerar dessa från din vanliga mailadress.
 • Startkapital. Det krävs lite startkapital för att kunna börja med metoden då man på Betfair behöver ha täckning för sina spel. Läs mer om hur Betfair Exchange fungerar här. Vi rekommenderar att du har minst 700 kr att avvara för att kunna placera dina första spel. Har du mer pengar än så kommer du också kunna tjäna mer pengar snabbare.

Steg 1: Registrera dig på Betfair

Första steget är att registrera dig på Betfair. Det är enkelt att registrera och följer du länken här så är ditt första spel på upp till 450 kr dessutom gratis:

När du har registrerat dig på Betfair så kan det vara bra att bekanta sig lite med Betfair, för här kommer du spendera mycket tid som matched bettare. Det som intresserar oss är "Spelbörsen" som du hittar uppe i vänstra hörnet. Det är på Spelbörsen, eller Exchange, som vi placerar våra motspel, alltså spelen på att någonsin inte ska inträffa. Det är på Betfair du behöver sätta in ditt startkapital för att sedan kunna placera dina spel.

Och så här lägger man ett motspel på Betfair, eller ett BOKA-spel som det kallas.

 

Steg 2: Välja en Oddsbonus

Nu är det dags för oss att välja en oddsbonus. Och som du vet så finns det massvis med olika typer av oddsbonusar på marknaden. Vi kommer att ge dig lite olika alternativ som du kan välja på beroende på hur stor budget du har.

För den som har lite mindre plånbok så kan vi rekommendera dessa bonusar:

888Sport - 500% upp till 500 kr. Sätt in 200 kr och få 500 kr extra att spela med.

PAF - 100% upp till 100 kr. Sätt in 100 kr och får 100 extra att spela med.

Bwin - 100% upp till 250 kr. Sätt in 250 kr och få 250 kr extra att spela med.

Om du istället har en lite större budget så presenterar vi alla oddsbonusar som finns i Sverige där du kan tjäna pengar genom matched betting. Så välj en bonus som passar din budget. På varje bonus kan du också läsa en steg-för-steg guide där vi går igenom vilka regler och villkor bonusen har och hur du hämtar den. All information hittar du bland våra Oddsbonusar.

Oddsbonusar

Steg 3: Placera dina spel

Nu har du hämtat en oddsbonus och är redo att börja omsätta bonusen och göra dem till uttagbara vinster. Vi ska då placera spel och för att göra det behöver vi veta vilka matcher som är bra att spela på. Så då är det bara att sätta igång att leta, eller? Nej, till detta använder vi ett verktyg som Oddsmonkey har. Du minns kanske i början när vi berättade att matched betting är väldigt stort i England? I alla fall så kan man tacka Oddsmonkey för detta, för Oddsmonkey är Englands, och kanske världens, största matched betting community. Med över 50.000 betalande medlemmar varje månad så är Oddsmonkey det bästa stället att få hjälp om man vill hitta matcher att spela på.
För deras Oddsmatchare är den klart bästa vi kan använda oss utav och den ser ut så här:

Oddsmonkeys oddsmatchare

Men för att få tillgång till den behöver du först skapa ett konto hos Oddsmonkey. Det kostar cirka 180 kr i månaden, men du kan testa i 30 dagar och få pengarna tillbaka om du inte skulle vilja fortsätta. Men med över 50.000 betalande medlemmar så kan vi konstatera att de flesta är nöjda med vad de får för pengarna. 

Registrera dig på Oddsmonkey

Nu ska vi då använda oss av Oddsmatcharen till att hitta de bästa spelen för att placera våra pengar på. Du läser en längre förklaring om hur Oddsmatcharen fungerar här.  När vi gjort en sökning och hittat en match så placerar vi våra spel på spelsidan där vi hämtade vår bonus och på Betfair Exchange. Fördelen med Oddsmonkeys Oddsmatchare är att den säger till oss exakt hur vi ska placera våra spel och hur mycket pengar vi kan lägga på matchen. 

Beroende på utgången av matchen så kommer ett av två alternativ ske;

 • Du vinner på spelbolaget där du hämtade din bonus. Du har då omsatt en del av din bonus och upprepar processen till bonusen är slut eller tills du har uppfyllt omsättningskravet.
 • Du vinner på Betfair. Grattis, du har nu spelat över pengar från spelbolaget till Betfair, vilket blir rena vinster som du kan ta ut direkt!

Oavsett hur det går kommer du i slutändan gå med vinst!

Tjäna Pengar som Student; En sammanfattning

Vi har nu i korta drag förklarat hur du kan tjäna pengar som student och att det verkligen är enkelt! Men vi vet att det kan vara mycket information så här i början. Denna guide som vi presenterade här förväntas inte ge dig allt du behöver för att komma igång så för dig som vill prova på själv rekommenderar vi att du läser vår Snabbguide. Där förklarar vi från grunden hur metoden fungerar och med hjälp av guider tar dig igenom alla stegen som krävs för att komma igång. Om du känner att det är ett alltför stort steg att börja med matched betting själv så erbjuder vi gratis Skype-lektioner för den som vill lära sig mer. Skriv till oss på contact@oddsmatcher.se så bokar vi in en tid, helt gratis!

Vill du lära dig mer om Matched Betting?

Hos Oddsmatcher hittar du allt om matched betting. Vi var också en gång nybörjare och vet vad man behöver för att komma igång.

Kommentera detta inlägg

Dela gärna med dig av dina tankar om blogginlägget här

Din e-postadress kommer inte publiceras.